Nablus`ta patlayici fabrikasi ortaya çikarildi

Hey yıl düzenlenen uluslararası Eurovision Şarkı Yarışması`na, bu yıl İsrail`i temsil etmesi için seçilen şarkı farklı yorumlara neden oldu. Geçtiğimiz günlerde İsraillilerin telefon ile yaptıkları oylama sonucunda, Mayıs ayında Finlandiya`da gerçekleşecek Eurovision Yarışması`na Teapacks isimli grubun katılması kararl

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Batı Şeria'nın en büyük kenti olan, 50 bin nüfuslu Nablus'a giren İsrail askerleri kent merkezinde sokağa çıkma yasağı ilan etti.  İsrail ordusunun, pazar sabahı sekiz Filistinli militanı tutuklamak için başlatıldığı açıklanan operasyon kapsamında otuz Filistinlinin göz altına alındığı, ancak beşi hariç diğerlerinin daha sonra serbest bırakıldığı açıklandı. Operasyon sırasında çıkan çatışmada bir Filistinli öldü.
İsrail ordusu, operasyonun başında kentte bir patlayıcı fabrikasının ortaya çıkarıldığını, askerlere birkaç noktadan ateş açılması üzerine ateşe karşılık verildiğini açıkladı.
Nablus'taki operasyonun İsrail ordusunun son aylarda Batı Şeria'daki en büyük askeri operasyonu olduğu belirtiliyor. Filistinli liderler operasyona tepki göstererek bu adımın barış sürecinin yeniden başlatılması çabalarını zedeleyebileceği uyarısında bulundular. İsrail ordusu operasyonun ardından salı günü Nablus’tan çekilmeye başlayarak iki gece süren sokağa çıkma yasağını kaldırdı.