Eski sinagoglar terör yuvasina dönüştü

Hey yıl düzenlenen uluslararası Eurovision Şarkı Yarışması`na, bu yıl İsrail`i temsil etmesi için seçilen şarkı farklı yorumlara neden oldu. Geçtiğimiz günlerde İsraillilerin telefon ile yaptıkları oylama sonucunda, Mayıs ayında Finlandiya`da gerçekleşecek Eurovision Yarışması`na Teapacks isimli grubun katılması kararl

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail’in 2005 yılında çekilerek Filistin Özerk Yönetimine bıraktığı Gazze şeridindeki eski Yahudi yerleşim birimlerinin sinagoglaır, terör örgütlerinin operasyon merkezlerine dönüştü. İsrail’in Gazze şeridinin idaresini FÖY’e bırakırken bu bölgede yirmi sinagog bulunuyordu.
İsrail Yüksek Mahkemesi sinagogların, yerleşimlerin yıkılması ile boşaltılması gerektiğine karar vermişti ancak Ariel Şaron hükümeti kabine toplantısında kutsal mekanların yıkılmaması yönünde oy kullanmıştı.
İsrail Ordusu’nun çekilmesinden sonra bu sinagoglar halk kitleleri tarafından yağmalandı. Dini semboller parçalandı ve yakıldı.  Daha sonra Hamas militanları tarafından silah talimi ve roket atışı yapılmak için kullanılmaya başlandı. Popüler Direniş Komitesi sözcüsü Abu Abir basına yaptığı açıklamada, “bu mekanları direnişin sembolleri haline getirerek, İsrail’e saldırı için kullanmaktan gurur duyuyoruz” dedi.