HER TELDEN...

Derleyen: Niso TİZAYaşlılık ÜzerineÜlkenin birinde,karısı ölen bir adam oğlunun yanına taşınır.Önceleri çok iyi karşılanır.

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bir zaman sonra sağlığı bozulur ve kendine bakamaz hale gelir.Sonunda gelini dayanamaz ve kocasına şöyle der: “Al götür babanı uzak bir yere bırak ve gel der.Oğlu önceleri karşı çıkar ama sonunda karısının ısrarlarına dayanamaz. Oğlu bir sabah babasını erkenden kaldırır ve “Hadi baba seninle piknik yapalım der”. Baba sevinir. Beraberce dağlara doğru yola çıkarlar. İyice uzaklaşınca oğlu “Tamam burası iyi”der. Baba “burası benim hoşuma gitmedi”der. Yola devam ederler. İlerde oğlu yine” tamam burası iyi der”. Baba yine itiraz etmek isteyince oğlu kızar. Oğul, niye devem etmek istediğini sorar. Baba acı acı gülümser ve şöyle der : “İlk durduğumuz yer, babamın babasını bıraktığı yerdi. Sonraki yer benim benim babamı bıraktığım yerdi. Devam etmek istememin sebebi torunumum seni nerede bırakacağını merak ettiğim içindir…”.


Tanrı ile konuşma
Adam fısıldadı,”Tanrım konuş benimle”… ve bir kuş cıvıldadı ağaçta ama adam duymadı. Sonra adam bağırdı “Tanrım konuş benimle ve gökyüzünde bir şimşek çaktı, ama adam dinlemedi onu. Adam etrafına baktı ve “Tanrım seni görmeme izin ver”dedi. Ve bir yıldız kaydı gökyüzünde, ama adam farkına varmadı.Ve adam  bağırdı “Tanrım bana bir mucize göster!” Ve bir bebek doğdu bir yerlerde ama adam bunu bilemedi. Sonra adam çaresizlik içinde sızlandı.”Dokun bana Tanrım ve burada olduğunu anlamamı sağla”. Bunun üzerine Tanrı aşağı doğru süzüldü ve adama dokundu. Ama adam kelebeği elinin tersiyle uzaklaştırdı ve yürüyüp gitti… Gerçektende hiçbir şeyin farkına varmadan yaşayıp gidiyoruz. Onun hep yanımızda sizinle, bizimle, hepimizle olduğunu ve biz onu fark etsek de, onun sizi asla terk etmediğini asla unutmayın…