Psikolog Leyla Navaro`dan ikili bir çalişma

Neşe ve coşku bayramı Purim, Ulus Özel Musevi Okulları`nda sürpriz konuklar ve sürpriz oyunlarla kutlandı. İbranice Bölüm Başkanı Marie Haleva`nın özenle hazırladığı İlköğretim töreni; İlköğretim Müdürü Filiz Çağlar`ın “Her günümüz Purim havasında, neşeli ve mutlu

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Psikolog Leyla Navaro ile Tufts Üniversitesi Terapi Bölümü Başkanı Sharan L. Schwartzberg’in “Envy, Competition and Gender  Theory, Clinical Application and Group Work” (Teorik, Klinik uygulamalarda ve grup çalışmalarında Kıskançlık, Rekabet ve Karşı cinsler) başlıklı  kitabı İngiltere’de  yayınlandı.
Kitap kıskançlık, rekabet gibi kavramların algılanışında cinsiyet farklılıklarını bu zor duyguların nasıl yeniden şekillenerek yapıcı gücünün ortaya çıkarılabileceği konusunda farklı bir bakış açısıyla inceliyor.
Psikoloji, Psikiyatri, Sosyoloji, Eğitim ve sosyal çalışma alanlarındaki bakış açılarını birleştiren kitap,  cinsler, kıskançlık ve rekabet arasındaki bağlar hakkındaki teorileri ve fikirleri kapsamlı bir şekilde irdeliyor. Üç bölüme ayrılmış kitap, bireyin gelişimini tedaviye yönelik bilgileri ve tedavinin uygulanışını geniş sosyal ve kültürel bağlamda anlatıyor. Bu disiplinlerarası çalışma   kıskançlık ve rekabet gibi  güçlü duyguların olumlu yönlerini araştıran psikoterapistlere ve akıl sağlığı uzmanlarına iyi bir referans olacaktır.