Sihirbaz Deniz Kiliç UÖMO`da Purim`in sürpriz konuğu oldu

Neşe ve coşku bayramı Purim, Ulus Özel Musevi Okulları`nda sürpriz konuklar ve sürpriz oyunlarla kutlandı. İbranice Bölüm Başkanı Marie Haleva`nın özenle hazırladığı İlköğretim töreni; İlköğretim Müdürü Filiz Çağlar`ın “Her günümüz Purim havasında, neşeli ve mutlu

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Başarılarımızı Ulus Özel Musevi Okulları sayfasına daima altın harflerle yazalım” mesajıyla başladı. Birbirinden güzel ve renkli kıyafetler içinde sahnede Purim şarkıları söyleyen yuva ve ilköğretim öğrencileri, oditoryumu dolduran veliler ve konuklar tarafından uzun süre alkışlandı. Törenin sürpriz konuğu ise, öğrencileri yaptığı muhteşem şovla büyüleyen sihirbazdı. Bu yıl, böylesine güzel bir sürprizi hazırlayan öğretmenlerine içtenlikle teşekkür eden öğrenciler, daha sonra  İbranice öğretmenleri Rav  İzak Alaluf’un önderliğinde Purim’in özelliği olarak sahnede birbirlerine hediyelerini vererek iyi dileklerini sundular. Özel jüri tarafından değerlendirilen ve her yıl UÖMO’da yapılan  geleneksel yaratıcı kıyafet balosu yarışmasının bu yıl ki birincisi Nuh’un Gemisi kıyafetiyle Vedat Levi, ikincisi spagetti tabağı kıyafetiyle Elyo Barisak, üçüncüsü ise Purim şekeri kıyafetiyle Beril Rodikli oldu. İlköğretim orkestrasının hazırladığı muhteşem konserinin ardından, öğretmenlerin katıldığı neşeli ve çekişmeli geçen bir yarışma ile tören sona erdi.
 İbranice Bölüm Başkanı Saadet Karako ve  İbranice öğretmenleri  Rav İzak Peres, Yosi Haleva’nın hazırladığı lise töreninde ise; okul korosunun seslendirdiği Purim şarkıları,  Cesi Kandiyoti ve Vedat Bahar’ın muhteşem solo gösterisi, 10. sınıf öğrencilerinin hazırladığı sürprizlerle  keyifli saatler yaşandı. Ayrıca 11. sınıf öğrencilerinin hazırladığı Purim piyesi ve Rav İzak Peres ile Yosi Haleva’nın sahnede verdiği Aman’ın Kulağı tarifi öğrencileri ve konukları  kahkahalara boğdu. 
Öğrencilerini tüm yaşamları boyunca böylesine mutlu, renkli ve neşeli görmek istediğini  belirten Lise Müdürü Funda Kara, törenin sonunda bu programa katılan ve  hazırlayanları kutladı.