UÖMO`da Purim panayiri “Gelecek sene Purim ne zaman?”

Kanyon`un restoranlarını gezmeye devam ediyoruz. Bu haftaki uğrak noktamız, Uzakdoğu mutfağı konusunda gerçek bir ekol sayılan ve ikram felsefesi “positive eating + positive living” (olumlu yemek + olumlu yaşamak) olan WagamamaAylin YENGİ[email protected]

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ulus Özel Musevi Okulları’nda 4 Mart  Pazar günü, UOMO Anaokulu, DYD ve YSK’nın  birlikte hazırladığı “Purim Kıyafet Balosu”  gerçekleşti

Anneler, babalar, büyükanneler, dedeler, pusetlerinde partiye katılan minik bebekler, 3Lj yaş gurubu çocukların gülüşleri okulu  çınlattı. Rengarenk giysiler içinde prensesler, uğur böcekleri, örümcek adamlar, deniz kızları, Yıldırım spor Kulübü ve Dostluk Yurdu Derneği gençlerinin hazırladığı oyunlarla eğlendiler. Sadaka  kutusu yaparak yardımseverliği öğrenen minikler, Purim şekerleri yaparak da gelenekler hakkındaki bilgilerini pekiştirdiler. Purim Bayramı’nın hikayesini kuklalardan dinlediler ve Purim şarkıları öğrendiler. Öğle yemeğinin ardından oditoryumda toplanan aileler, dernek gençlerinin dans gösterisiyle eğlendiler. Dans gösterilerinin ardından tüm davetlilerin sahneye çağrılmasıyla oditoryum sahnesi  her yaş katılımcıyla doldu.
Günün ardından, UOMO Anaokulu Müdürü Ceni Kanditan: “Birkaç senedir birlikte olmanın, cemaatimiz kurumlarıyla birlikte bir ürün sunmanın keyfini yaşıyoruz. Biz, çocuklarımıza Purim’in anlamını eğlenerek, öğrenme fırsatını sunuyoruz. Purim’in coşkusunu içimizde taşıyor ve çocuklarımızın da yaşamasını sağlıyoruz. Her yıl aramıza katılan yeni gençlerle bir araya gelerek, fikirler üretiyor ve uygulamaya koyuyoruz. En büyüğünden en küçüğüne tüm katılımcılar istekle çalışıyor. Anneler kek yapıyor, alışverişler yapılıyor, telefonlar açılıyor, posterler ve oyunlar hazırlanıyor, yeni oyunlar üretiliyor. CD’ler çoğaltılıyor, fotokopiler çekiliyor, hediyeler hazırlanıyor . Kuklalar hazırlanıp sahne boyanıyor, tahtlar süsleniyor. Bizler, geleceğimizin garantisi olan çocuklarımıza, belki de cemaatimizin parçası olarak yaşadıkları ilk Purim bayramının keyfini yaşatmak şansına sahip oluyoruz.  Bu keyfi her yıl yaşamak istiyoruz.” sözleriyle  duygularını aktardı.
Kıyafet Balosu’na katılan annelerden Lidya Kohen ise, “Bu sene Ulus Okullarında düzenlenen Purim Panayırına 4 yaşındaki kızımla katıldım. Çok keyifli, eğlenceli ve en önemlisi günün anlam ve önemini içeren bir gün geçirdiğimizi söyleyebilirim. UÖMO öğretmenlerinin, YSK ve DYD’den  katılan genç gönüllü arkadaşların hazırladığı birbirinden güzel Purim faaliyetlerine  katıldık. Purim maskesi, palyaçosu, kaynana zırıltısı yaptık ve Purim hikayelerinin resimlerini boyadık. Bayramın  hikayesini anlatan kukla gösterisini seyrettik,  şarkılar söyledik. Okuldan ayrılırken kızıma purim bayramını ona yaşatabilme olanağı bulduğum için çok memnundum. Bu güzel gün için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek duygularını dile getirdi.
Etkinlikte büyük emeği geçen YSK gençliği adına heyecanını paylaşan Sera Mizrahi “Cemaatimizde farklı seslerin bir araya gelerek böyle coşkulu bir organizasyonun parçası olması çok önemli. Her şeyden önce bu faaliyet biz gençlerin birlikteliğini kuvvetlendirerek, aynı amaç yolunda farklı görüşlerimizi birleştirip daha iyi projeler yaratabilmemiz için motivasyon sağladı. Her birimizin farklı alanlarda, uzun süren çalışmaların ardından ortaya koyduğu bu muhteşem günde Purim coşkusunu paylaşmak ve birlikteliğimize ortak olmanızdan mutluluk duyuyoruz.” dedi.  Ardından DYD gençlik komisyonundan Grasya Kebudi de “Çocukların oyunlarla ve şarkılarla eğlendiklerini, hem de izledikleri gösterileri sevdiklerini düşünüyorum.Herkesin emek verdiği bu günün ardından hepimizin yüzünde günün güzel geçmesinin mutluluğu vardı” diyerek duygularını ifade etti.
Günün tatlı yorgunluğuyla artık evlerinin yollarını tutmak için UOMO’nun girişine yönelen ailelere çocukların  “kral” ve “kraliçe” olarak çekilmiş fotoğrafları, Purim şarkıları CD’si ve Aman’ın Kulakları hediye edildi.