BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Geçen yılın Mayıs-Haziran aylarında finansal piyasalarda yaşanan çalkantılar büyüme rakamları üzerinde etkisini göstermeye başladı. Böylece, 2002 yılından bu yana hızla büyüyen Türkiye ekonomisi bir miktar hız kesti. Yine finansal piyasalardaki dalgalanmaların bir sonucu olarak, enflasyon hedeflemesinin ilk yılında, gerçekleşen enflasyon hedef

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba

Betül BİLMEN
• Hilton Convention Center’da  13ᆢ Mart 2007 tarihlerinde yer alacak olan “360 Derece Araştırma” adlı 10. Araştırma Zirvesi’ne, medya ve pazar araştırma sektöründe 22 yıllık tecrübesini paylaşacak olan Millward Brown’un İngiltere ofisinden Sue Elms katılacak. Araştırma zirvesinde 4’ü yabancı olmak üzere 20 yetkili kişi tecrübelerini paylaşacak. 360 derece medya ekonomisi, yazılı ve görsel basında araştırma kullanımı ve araştırma yatırımının geri dönüşü panelde yer alacak başlıklardan birkaçı.
•  Anadolu Grubu’nun bünyesinde yer alan ve bilişim sektöründe hizmet veren Anadolu Bilişim Hizmetleri (ABH) 2006 yılında % 35 büyüme sağladığını açıkladı. 2006 yılı cirosunu 17 milyon dolar olarak belirten ve 2007 yılı için de % 35 büyüme hedefleyen şirket, grup dışı şirketlerle yaptığı projelerdeki büyüme hedefini % 200 olarak belirledi.
•  Amazon.com, müşterilerine, piyasada zor bulunan veya baskısı tükenmiş kitapların dijital olarak çoğaltılan kopyalarını basarak satışını yapmak amacıyla ABD’nin birçok noktasında basım merkezleri açıyor. Kitapların basım işinde kullanılacak olan HP’nin Indigo model yazıcılarının en önemli iki özelliği kullanıcılara göre özelleştirilebilmesi ve siparişe göre dijital baskı yapma imkânı vermesi. Sipariş üzerine baskı işinin 2007’de 20 milyar, 2009 da ise 38 milyar sayfalık hacme ulaşması bekleniyor.