Venüs zaferle döndü

Prensipli olmak… Hedeflerinin peşinden gitmek… Hiç ödün vermemek… İşte başarının anahtarıSelim ÇİPRUT

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Dizindeki ve el bileğindeki sakatlıklar nedeniyle  beş  aydır kortlardan uzak olan ABD'li Venüs Williams, Memphis'te katıldığı Regions Morgan Keegan Turnuvası'nda şampiyon oldu.

175 bin Dolar ödüllü turnuvanın finalinde İsrailli Shahar Peer ile karşılaşan Venüs Williams, rakibini çok rahat bir oyunla 2ǂ yendi. Williams, 6ǃ'lik iki set sonucu zafere ulaşırken, sakatlığından sonra katıldığı ilk turnuvada da şampiyonluk yaşamış oldu. Geçtiğimiz sene İstanbul Cup'ta mutlu sona ulaşan, İsrail'in bir numaralı bayan raketi Shahar Peer'in yükselişi sürüyor. Avustralya Açık Bayanlar Tenis Turnuvası'nda 5 numaralı seri başı Rus Svetlana Kuznetsova'yı eledikten sonra çeyrek finalde 3 setin sonunda Amerikalı siyahi tenisçi Serena Williams'a yenilen Peer, geçtiğimiz pazar oynanan Memphis'teki turnuvanın finalinde Serena williams'ın kardeşi Venus Williams'a 6ǃ 6ǃ lik 2 setle mağlup oldu.
Memphis’teki turnuvada tek erkekler kategorisinde ise Alman Tommy Haas, Amerikalı Andy Roddick'i 2 sette geçerek kupaya uzandı. Pazar günü final maçları oynanan diğer turnuvalarda ise Rotterdam'da Rus Mikhail Youzhny ace makinası Hırvat Ivan ljubicic'i 6DŽ ve 6dž lük iki setle yenerek kupayı kaldırdı.
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen Toprak Kort Turnuvası’nda ev sahibi Arjantinli 23 yaşındaki Juan Monaco, İtalyan Alessio Di Mauro'yu yenerek şampiyonluğa ulaştı.