Federer tarihe geçti!..

Prensipli olmak… Hedeflerinin peşinden gitmek… Hiç ödün vermemek… İşte başarının anahtarıSelim ÇİPRUT

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

2 Şubat 2004 tarihinden itibaren tek erkeklerde dünya klasmanının 1 numaralı ismi olan ve son olarak Avustralya Açık'ta set kaybetmeden şampiyonluğa ulaşan Roger Federer, son 30 yıldır kırılamayan ABD'li Jimmy Connors'ın 160 haftalık dünya klasmanı liderliği serisini kırarak, tenis tarihine adını bir kez daha yazdırdı.

Son olarak geçen ay Avustralya'nın Melbourne şehrinde  yapılan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nı kazanmayı başaran Federer, kariyerinde yeni bir rekora daha imza attı.
2 Şubat 2004 tarihinden itibaren tek erkeklerde dünya klasmanının 1 numaralı ismi olan Federer, son 30 yıldır kırılamayan ABD'li Jimmy Connors'ın 160 haftalık dünya klasmanı liderliği serisini kırarak, tenis tarihine adını bir kez daha yazdırdı.
ATP tarafından bugün açıklanan dünya klasmanında 8 bin 120 puan toplamayı başaran Federer’in, en yakın rakipleri İspanyol Rafael Nadal'ın 4 bin 705, 3 numaralı ABD'li Andy Roddick'in ise 2 bin 830 puanda kalması nedeniyle daha uzun süre dünyanın 1 numarası olarak kalabilecek.
Temmuz 1974'ten 1977'nin ağustos ayına kadar dünyanın 1 numarası olarak adını tenis tarihine yazdıran ve 30 yıldır kırılamayan Connors'ın rekorunu geçen hafta egale eden İsviçreli tenisçi, bu hafta seriyi 161 haftaya çıkarırken, çok mutlu olduğunu söyledi.
Turnuva nedeniyle Dubai'de bulunan Federer, klasmanın açıklanmasının ardından yaptığı basın toplantısında : '' Bu günü uzun zamandır sabırsızlıkla bekliyordum. Çok heyecanlıyım.  Kariyerimde kırdığım en büyük rekorlardan birisi'' dedi.
Avustralya Açık'ta set kaybetmeden şampiyonluğa ulaşarak son 27 yılda ilk kez rakiplerine set vermeden şampiyonluğa ulaşan Federer, ''Bugün sadece rakiplerimle değil, tarihle de yarış içinde olduğum için çok büyük bir gurur duyuyorum. 161 hafta çok uzun bir süre ve bu süre içinde böyle bir istatistik yakalamak inanılmaz bir duygu. Bu kadar uzağa gidebilmek sizin de tahmin edebileceğiniz gibi çok zaman alıyor'' diye konuştu.
Melbourne Park'ta ocak ayı içinde kariyerinin 10. ''Grand Slam'' zaferine imza atan Federer, ''Sanırım, dünyanın en iyi tenisçisi benim. Eğer ben başka bir oyuncu olsaydım her zaman aynı kişinin kazanıyor olmasından biraz şaşkınlık duyardım'' ifadelerini kullandı.