Euroleague`de Haftanin MVP`si Jamie Arnold

Prensipli olmak… Hedeflerinin peşinden gitmek… Hiç ödün vermemek… İşte başarının anahtarıSelim ÇİPRUT

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail'in Maccabi Elite Tel Aviv takımının 32 yaşında ve 2.02 metre boyundaki ABD'li forveti Jamie Arnold, ligde ikinci  turun ikinci  haftasının ''En Değerli Oyuncu'' (MVP) unvanını aldı

Arnold, takımının deplasmanda İtalya'nın Lottomatica Roma ekibini 71ᇙ yendiği maçta 30.5 dakika sahada kaldı ve bu sürede 17 sayı, 12 ribaunt (3 hücumNj savunma) ve 1 asistle oynayıp 29 puan topladı.
İkinci  hafta maçları sonunda ikinci  turun genel MVP klasmanında, Rusya'nın MBC Dinamo Moskova takımının Sırp oyun kurucusu Bojan Popoviç, toplam 52 ve ortalama 26 puanla bu kategoride ilk sıraya yükseldi. Bireysel istatistiklerde ilk sıralarda yer alan tek Türk sporcu olan Efes Pilsen'den Kerem Gönlüm, toplam ribaunt kategorisinde 19 ve 9.5 ortalamayla ilk sıraya çıkarken, hücum ribaundunda toplam 8 ve 4 ortalamayla 3. ve savunma ribaundunda da toplam 11 ve 5.5 ortalamayla 4. durumda bulunuyor.
 Temsilcimiz Efes Pilsen'in de mücadele ettiği Euroleague' de top 16’ya kalan Maccabi, grubundaki ilk maçında evinde Tau Ceramicaya 68ᇣ yenildikten sonra ikinci  maçında deplasmanda İtalyan ekibi Lottomatica Roma'yı Amerikalı oyun kurucu Will Bynum ve İsrailli forvet Jamie Arnold'un etkili oyunuyla 69ᇛ yenmeyi başardı. Son çeyreğe 45ᇁ eşitlikle girilen maçta Hırvat Nicola Vujcic ve İsraelli oyun kurucu Derrick Sharp'ın son çeyrekteki performansları Maccabi'ye galibiyeti getirdi.  Bu galibiyetle birlikte grupta Tau'nun ardından 2. sıraya yerleşen Maccabi bu hafta Fransız ekibi Pau-Orthez'i ağırlıyacak.

Efes için play-off hayal oldu
Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde, ikinci  tur gruplarında, ikinci hafta mücadeleleri  tamamlanırken, ikinci maçından da yenilgiyle ayrılan Türk temsilcisi Efes Pilsen, play-off çeyrek finaline kalma yolunda avantajını da büyük ölçüde yitirdi.
(F) Grubu'nda yer alan Efes Pilsen, ikinci maçında, daha önce Avrupa kupalarında sekiz kez yendiği milli oyuncu Hüseyin Beşok'un da formasını giydiği Polonya'nın Prkokom Trefl Sopot takımına, İstanbul'da kötü bir oyundan sonra uzatmada yenilince, grupta son sıradan kurtulamadı ve bir üst tura çıkma şansını oldukça zora soktu.
İkinci  turun, ikinci hafta maçları sonunda, 4'er puan ve averajla İspanya'dan (D) Grubu'nda TAU Ceramica Vitoria ve (G) Grubu'nda Unicaja Malaga, (E) Grubu'nda Rusya'dan USH CSKA Moskova ve (F) Grubu'nda da Panathinakios BSA Atina, lider durumda bulunuyor.