Başkan adayinin gafi

ABD`deki başkanlık seçimlerine adaylığını koyan Cumhuriyetçi John Edwards`ın Ortadoğu konusunda yaptığı öne sürülen yorum, gündemi karıştırdı. Demokrat rakipleri Hillary Clinton ve Barak Obama`nın gerisinde kaldığı görülen Edwards, bu sayede dikkatleri üzerine çekti.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Variety.com adlı bir sitede yer alan habere göre John Edwards, kampanyası için düzenlenen bir toplantıda, “Kısa dönemde dünya barışını tehdit eden en büyük olay, İsrail’in İran’ın nükleer tesislerini bombalama ihtimalidir,” dedi. Habere göre, Edwards’ın bu sözleri salonda soğuk bir rüzgarın esmesine neden oldu. Daha sonraki günlerde CNN Televizyonu’nda program sunan Wolf Blitzer de, Edwards’ın söylediği bu sözlerle ilgili bir haber yaptı.
Edwards’ın söylediği iddia edilen bu sözler, Cumhuriyetçi Yahudi Komitesi tarafından, demokrat başkan adaylarının ‘fazla liberal’ olduğunu vurgulamak amacıyla kullanıldı. Edwards, Demokrat adaylar arasında en fotojenik olanı, ancak dış meseleler konusunda en az deneyimli olanı olarak nitelendiriliyor. John Edwards, geçtiğimiz ay düzenlenen Herzliya Konferansı’na gönderdiği video mesajı ile katılmış ve İran’ın nükleer silaha sahip olmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulamıştı. Edwards, sözlerinde, İran meselesini halletme işini Avrupalılara bırakmanın hata olduğunu da belirtmişti.