Hizbullah Güney Lübnan`da savaş hazirliğina mi baş

Tüm dünyanın merakla beklediği Oscar ödülleri sahiplerini buldu. Görkemli gecede birçok Yahudi de altın heykelciği almaya hak kazandı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Times of London’un haberine göre, Şii terörist örgüt Hizbullah Güney Lübnan’da Birleşmiş Milletler kontrolündeki bölgede yeni bir savunma hattı hazırlığında.
Litani nehrinin kuzeyindeki vadi ve dağların çevresinde altı aydır ciddi bir askeri ön hazırlık olduğunun gözlendiği bölgede, İsrail ile yeni bir savaşın hazırlığı yapıldığı şüphesi ön plana çıkıyor. BM ise, 1701 numaralı kararı ile bölgeye yerleştirdiği 12 bin uluslararası barış gücünün bölgenin kontrolünü elinde tuttuğunu açıkladı, ve böyle bir çalışmanın olamayacağını duyurdu.
Times’in haberine göre ise Güney Litani bölgesindeki Hıristiyan ve Dürzülere ait olan arsalar Şiiler tarafından satın alınıp bölgenin Şii nüfusun ağırlıkta olduğu bir saldırı ve savunma bölgesine çevrilmeye çalışıldığı yönünde. Halk ve barış gücü askerleri bölgenin oldukça hareketli olduğunu ve kamyonların bölgeye sıkça giriş çıkış yaptığını kaydetti.