Beki L. Bahar`in “Demokles`in Kilici” adli eseri İ

Şair ve yazar Beki L Bahar`ın “Demokles`in Kılıcı” adlı tiyatro oyunu, Gözlem Yayınevi tarafından “Flavius and Damocles” adıyla İngilizceye çevrildi.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Evrensel bir takım değerlerin irdelendiği; liderlik, yöneticilik, sadakat gibi kavramların derinlemesine işlendiği kitapta, okuyucu, hem kendini buluyor, hem de basit olduklarını düşündüğü kavramların aslında hiç de öyle olmadıklarının farkına varıyor. Beki L.Bahar eserinde, ünlü Demokles’in Kılıcı efsanesinden yola çıkarak, tarihçi Flavius’un iç hesaplaşmasını, kendi tatlı üslubuyla felsefi tarzda kaleme almış.

Beki L.Bahar kimdir?
1927’de İstanbul’da doğdu. TED Ankara Koleji’ni bitirdi. Bir süre Hukuk Fakültesi’ne devam etti. İlk yazısı 1958’de ‘Haftanın Sesi’nde, ilk şiiri 1959’da ‘Varlık Yeni Şiirler Antolojisi’nde, ilk öyküsü 1964’de ‘Çağdaş’ dergisinde yayınlandı. İlk oyunu ‘Alabora’, 1970’de Ankara Devlet Tiyatrosu Yeni Sahne’de oynandı. Pek çok dergi ve gazetede deneme, araştırma, gezi notları, şiirleri ve tiyatro eserleri yayınlandı. ‘Çan Ezan Hazan’ adlı ünlü şiiri, Dolmabahçe Sarayı’nın açılışının 150. yılı vesilesiyle 2006 yılında gerçekleştirilen tören için Ali Kocatepe tarafından bestelenip, seslendirildi.