Nesim Albala 10. yilinda anildi

Nesim Albala 24 Şubat Cumartesi günü, vefatının onuncu yılında, hayatını adadığı Kuzguncuk Sinagogu`nda sevenlerinin katıldığı kalabalık bir törenle anıldı. Can dostu, dava arkadaşı Alber Bahar yaptığı duygusal konuşmada Albala`nın hatırasını yaşatmak için tüm yahidlerin Kuzguncuk Sinagogu`nu ihmal etme

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Daha sonra tevaya çağrılan Or-Ahayim Hastanesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elio Medina, Or-Ahayim’e hizmet vermiş ancak artık aralarında bulunmayanları andı. Tören verilen seuda ile sona erdi.
Adı Or-Ahayim ve Kuzguncuk ile özdeşleşmiş bir hayırsever olan Nesim Albala Kuzguncuk Cemaati’ne 37 sene hizmet vermişti. Albala, yüreği sevgi ile dolu, alçak gönüllü, tatlı dilli, dinamik, etrafına yardım etmek için yaşayan, yararlı olmak için tüm gücüyle çalışan bir insandı. Or-Ahayim Yönetim Kurulu’ndaki çalışma arkadaşlarına, Kuzguncuk Cemaati’ndeki dindaşlarına, mahalle halkına, iş çevresindeki dostlarına, yardımlarına koştuğu hastalara, yetimlere, ihtiyarlara eşit ölçüde değer verirdi.
Restorasyonuna büyük emek verdiği tarihi Kuzguncuk Sinagogu’na arkadaşları Nesim Albala Sinagogu adını verdiler. Or-Ahayim Hastanesi Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşları ise emeğinin eseri olan mevluthaneye “Nesim Albala” adını vererek anısını yaşatmaktalar.