Müslüman ülkeler Ortadoğu`yu masaya yatirdi

Nelly BAROKASNazi işbirlikçisi Maurice Papon öldüİkinci Dünya Savaşı yıllarında Nazi yönetimiyle işbirliği yaptığı gerekçesiyle Fransa`da mahkum olan eski Gironde Bölgesi Valiliği Genel Sekreteri Maurice Papon 96 yaşında öldü. 1942-1944 arasında 1690 Yahudi`nin Nazi toplama kamplarına gönderilmesiyle suçlanan Papon, 1999`da Bordeau

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                                26/02/2007

Aralarında Türkiye’nin bulunduğu yedi Müslüman ülke, Ortadoğu sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla bir tavır geliştirmek üzere, Pazar günü İslamabad’da bir araya geldi.

Pakistan’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Türkiye’nin yanı sıra, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Endonezya ve Malezya, dışişleri bakanları düzeyinde katıldı. Ülkemizi Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün temsil ettiği toplantıda, İsrail-Filistin meselesi ile İran tehdidi gibi Ortadoğu’nun gündemindeki konular masaya yatırıldı.

Pakistan Dışişleri Bakanı Hurşid Kasuri tarafından okunan sonuç bildirisinde, Filistin meselesinin BM kararları, Arap barış planı ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması gereğini tanıyan diğer tüm inisiyatiflerin temelinde gecikmeksizin çözülmesi gerektiği vurgulandı.

Bildiride ayrıca, Irak’ın birliği ve toprak bütünlüğünün korunması teminat altına alınırken, Irak Hükümeti’nin de ülke içinde ulusal uzlaşmanın sağlanması için her türlü çabayı göstermesi gerektiği belirtildi.