Arap bakanlardan İsrail`e olumlu yaklaşim

Nelly BAROKASNazi işbirlikçisi Maurice Papon öldüİkinci Dünya Savaşı yıllarında Nazi yönetimiyle işbirliği yaptığı gerekçesiyle Fransa`da mahkum olan eski Gironde Bölgesi Valiliği Genel Sekreteri Maurice Papon 96 yaşında öldü. 1942-1944 arasında 1690 Yahudi`nin Nazi toplama kamplarına gönderilmesiyle suçlanan Papon, 1999`da Bordeau

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                           23/02/2007

22 Şubat Perşembe günü Madrid konferansına katılan yedi Arap ülkesinin dışişleri bakanları, 'İsrail ile olan diplomatik ilişkilerin normalleştirilmesi ve İsrail'in tanınması'na yönelik isteklerini dile getirdiler.

Birleşik olarak verilen ifade, İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos'un Madrid'de ev sahipliği yaptığı İspanya-Arap konferansının ardından verildi.

Konferansa Arap Birliği'nden aralarında Suriye, Yemen, Ürdün, Irak, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Tunus'un da bulunduğu  19 üye katıldı.

Konferansın ardındna yayınlanan bildirgede yetkilililer Hamas ve El-Fetih arasında varılan ve Filistin'de ulusal birlik hükümetinin kurulmasını amaçlayan Mekke anlaşmasının, İsrail-Filistin sorununa çözüm getirebileceği belirtildi.