Ersun Yanal`la devam!..

Rudy Ruettigerin de, bizlerden farklı olmayan hayalleri vardı. Onun hayali, sadece Notre-Dame Üniversitesi için futbol oynamaktı. Hayalini gerçekleştirmeyi başardı… Ama nasıl ?Selim ÇİPRUT

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ligin ikinci yarısına çok kötü bir başlangıç yapan Vestel Manisaspor'da tartışılır hale gelen Ersun Yanal'a yönetimden destek çıktı. Başkan Haluk Çubukçu, yapılan yönetim kurulu toplantısı sonrası Yanal'a güvenlerinin tam olduğunu belirterek, "Ersun Yanal ile lige devam edeceğiz" dedi.

Ligin ikinci yarında yaptığı dört maçtan sadece bir puan çıkartan Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile ilgili görevden alınacağı iddialarına, Kulüp Başkanı Haluk Çubukçu, düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.
Çubukçu, ''Ersun hoca görevinin başındadır. Ona güvenimiz sonsuzdur'' dedi.
Ersun Yanal'ın istifaya zorlanması durumunda, 750 bin Euro'luk tazminat alacağıyla ilgili değerlendirmeleri de yanıtlayan Çubukçu, ''Biz devre arasında 4 milyon Euro'luk ara transfer yapan bir takımız. Bunu da teknik direktörümüz nezaretinde yaptık. Bizim için 750 bin Euro'nun lafı bile edilmez. Böyle bir transferi gerçekleştiren kulübe, Ersun Yanal'ın görevden alınacağı söylentileri, atılmış en büyük iftiradır. Biz eksiklerimizi biliyoruz'' diye konuştu.
Ekim 2005'te göreve getirdikleri ve takımdan tek sorumlu kıldıkları Ersun Yanal'ın bu durumun içerisinden çıkacağına inançlarının tam olduğunu dile getiren Çubukçu, şunları kaydetti:
''Bu ligde 6. haftada liderdik. Sonra düşüşe geçtiğimiz doğrudur. Bu ligde kaybetmek de var, kazanmak da var. Şimdi sorunları paylaşma dönemidir. Biz bunu yapmak zorundayız ve bunu yapıyoruz. Bundan sonra da önceden olduğu gibi bundan sonra da takımın tek sorumlusu teknik direktördür. Şu anda takımımızın yaş ortalaması 22 olan, genç bir takımız. İçerisinde ilk defa Süper Lig'de oynayan futbolcularımız var. Uyum sorunumuz olduğu doğru. Ama bu atlatılacak. Biz de kendimizi Anadolu kulübü olarak görüyoruz. Yedek kulübelerini zengin tutmak akıl karı değildir. Kulübede kalan oyuncular, kulüplerin başına sorun olmaktadır. Biz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi değiliz. Biz kendi yağımızla tuzumuzla kavrulan bir takımız. Şu anda sadece morale ve desteğe ihtiyacımız var. Onu da Kayseri Erciyesspor deplasmanında alacağımız 3 puanla sağlayacağız.''
Takımın yine hedeflerine ulaşacağını, kimsenin bundan endişe duymamasını isteyen Çubukçu, her şeye olumlu baktıklarını, Vestel Manisaspor yönetiminin şu anda tamamen kenetlenmiş durumda olduğunu söyledi.
Çubukçu, ''Bu toplantıyı da kamuoyundaki spekülasyonları ortadan kaldırmak için düzenlemek zorunda kaldık. Biz içerimizdeki sorunları aşmasını bilen bir takım olduğumuzu gösteriyoruz. Bu toplantıda bunun bir kanıtıdır'' dedi.