All-Star Memo`yla güzel!..

Rudy Ruettigerin de, bizlerden farklı olmayan hayalleri vardı. Onun hayali, sadece Notre-Dame Üniversitesi için futbol oynamaktı. Hayalini gerçekleştirmeyi başardı… Ama nasıl ?Selim ÇİPRUT

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

56. All-Star, yıldız isimlerin şovlarına sahne oldu. Milli basketbolcumuz Mehmet Okur'un da, Batı Karması adına 14.43 dakika süre aldığı şölene, müthiş smaçlar ve hareketler damgasını vurdu. Karşılaşmayı, Doğu Karması'nı 153끌 yenen Batı kazanırken, Memo 4 sayı, 2 ribaunt ve 1 asistlik performans sergiledi

All-Star Batı Takımı'nda Denver Nuggets forması giyen Allen Iverson'ın bileğindeki ve Phoenix Suns'dan da Seteve Nash'in omuzundaki sakatlık sebebiyle kadrodan çıkmalarının ardından NBA patronu David Stern tarafından All-Star takımına alınan Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, dünyanın en büyük basketbol organizasyonu olan NBA'in en büyük şovunda forma giyen ilk Türk olarak tarihe geçti.
Las Vegas'taki Thomas and Mack Arena'da, Doğu Karması ile Batı Karması arasındaki mücadele yıldız isimlerin şovuna sahne oldu.  İlk periyotun başlangıcı, Doğu'dan Dwyane Wade ile Batı'dan Kobe Bryant'ın düellosuna sahne olurken, bu isimlere yine Doğu adına, 2006 All-Star MVP'si LeBron James de katıldı. Yedeklerden gelen Vince Carter ise yaptığı hareketler ve smaçlar ile basketbol severleri coşturdu.
Beklenen an ise ilk çeyreğin bitimine iki dakika kala geldi. Batı Karması'nda yer alan Mehmet Okur oyuna girdi fakat bu süre zarfında kendisine fazla pas gelmedi.  İlk periyotu Batı Karması 39ᆳ önde bitirirken, Batı'da oyuna sonradan dahil olan, Amare Stoudemire attığı sayılarla dikkat çekti.
2. çeyreğe Batı, üçlük bombardımanı ile başladı. Arka arkaya bulduğu üçlüklerle farkı açan Batı'da Mehmet Okur, çeyreğin bitimine 8.28 dakika kala sayı şansı yakaladı. Kendisine yapılan faulün ardından serbest atış çizgisine gelen Okur, iki atışı da sayıya çeviremedi. Çeyreğin bitimine 7.28 dakika kala Okur, kenara geldi. Devreye 2.42 dakika kala oyuna tekrar giren Okur, devre arasına bir savunma ribaundu ile giderken, ilk yarıda toplam 9.14 dakika süre aldı.  Batı Karması, Kobe Bryant'ın skorer oyunu ve diğer oyuncuların da dış şutlardaki başarısıyla ilk yarıyı 20 sayı farkla 79ᇏ önde kapattı.
Üçüncü periyotta, Batı fırtınası kaldığı yerden devam etti. Kobe, Shawn Marion, Carmelo Anthony ve Amare Stoudemire'ın skorer oyunu, farkın açılmasını sağladı. İkinci çeyrekte olduğu gibi bu periyotta da 40 sayı atan Batı Karması 3. periyodu 119ᇬ önde kapadı.  İlk yarıda 9.14 dakika süre alan milli basketbolcumuz Mehmet Okur ise, bu periyotta süre almadı.  Son periyotta ise Okur, oyuna ilk 5'de başladı. İlk şutunu maçın bitimine 10.24 dakika kala kullanan oyuncu, 2 sayılık basketi kaydederken, 9.03 dakika kala ise 2'de 2 yaptı ve 4 sayıya ulaştı.
Karşılamanın bitimine 7.03 dakika kala Okur'nun asistinde Kobe Bryant üç sayılık basketi buldu. Maçın sonlanmasına 6.31 dakika kala ise Mehmet Okur, yerini Stoudemire'a bıraktı.
Bu dakikadan sonra daha fazla süre almayan Milli Basketbolcumuz Mehmet Okur, karşılaşmada 14.43 dakika süre alırken, 4 sayı, 2 ribaunt ve 1 asistlik performans sergiledi.
Kobe Bryant'ın müthiş performans sergilediği ve attığı 31 sayıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu olduğu maçı Batı Karması 153끌 kazandı. Doğu Karması'nda ise LeBron James 28 sayıyla yıldızlaştı.
56. All-Star'ı kazanan Batı Karması, Doğu karşısında 22. zaferine imza attı.
Kobe Bryant karşılaşmayı 31 sayı, 6 asist, 5 ribaunt ve 6 top çalmalık bir performansla tamamlarken, Batı bu maçta asist rekorunu kırdı. Batı maçta, 52 asist yaptı. Batı bir rekora daha imza atarak 69 şut isabeti bulurken, Doğu ise 59 şutta isabet sağladı. Gecenin bir diğer flaş ismi Amare Stoudemire ise 29 sayı, 9 ribaunt ve 3 asistle galibiyetin mimarlarından olurken, Carmelo da 20 sayıyla göz doldurdu.
Doğu'nun en skoreri 28 sayı atan, geçen All-Star'ın MVP'si LeBron James olurken, James, 28 sayının yanına 6 ribaunt ve 6 asist ekledi. Doğu Karaması'nın bir diğer göze çarpan ismi ise, Dwight Howard oldu. Howard, geceyi 20 sayı 12 ribauntla tamamlayarak, double-double yapan tek isim oldu.