Göztepe Kültür Derneği`nde basketbol çalişmalari

Rudy Ruettigerin de, bizlerden farklı olmayan hayalleri vardı. Onun hayali, sadece Notre-Dame Üniversitesi için futbol oynamaktı. Hayalini gerçekleştirmeyi başardı… Ama nasıl ?Selim ÇİPRUT

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Göztepe Kültür Derneği  basketbol çalışmaları çok yoğun bir tempoda devam ediyor. Her sene üç farklı yaş grubunda basketbol antrenmanları yapan dernek yöneticileri,  gördükleri yoğun ilgi ve yaş gruplarının dağınık olması nedeniyle, en küçüğü 2001, en büyüğü 1989 doğumlu sporcuları yaşları  ve seviyelerine göre ayırarak grup sayısını dörde çıkardı.   Her hafta düzenli olarak yapılan antrenmanlar ve dördüncü senesini dolduran İlk Adım Projesi,  başarıyla devam ediyor. Bu sene sayılarını da arttıran ilk adım projesine mensup 2001񮖠 doğumlu çocuklar,  bu yaşta basketbolla tanışıp yeni heyecanlar yaşıyorlar. Junior ve Yıldız Takımlarının dış sahalarda yaptığı maçlardaki  başarıları,  heyecana ayrı bir renk katıyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan GKD Geleneksel Basketbol Şenliği de,  çalışmaların ayrı bir coşkuyla gerçekleşmesine neden oluyor.  Sömestr tatilinde Junior ve Yıldız yaş gruplarında bulunan genç sporculardan  oluşan karma bir takım Beykozspor alt yapısının A takımı ile iki maç yaptılar. Beykozspor’un kendi sahasında oynan bu maçlar GKD sporcularına, taraftar karşısında sahaya çıkmanın heyecanını ve  gerçek bir  sahada oynanan bir maçın değişik duygular yarattığı bilincini yaşattı.   GKD Spor  Yetkilileri tüm bu yoğunluğun ve çalışmaların yanı sıra Maccabiat Oyunları’na basketbol branşında gidecek Junior ve Master takımların kurulması, antrenman ve diğer sorumlulukları üzerine alarak ayrı bir heyecan yaşıyor.
Bu doğrultuda geçtiğimiz hafta pazartesi akşamı Yıldırımspor’un sahasında yapılan seçmelere toplam 50 kadar çocuk katıldı. Her birinin hedefi kurulacak takımlara seçilmek ve Maccabi  Oyunlarının heyecanını  yaşamaktı. Elemeler sonucunda toplam 30 kişi, 15’er kişiden oluşan iki  takıma seçildiler. Şimdilik yapılan programa göre haftada iki  kere yapılacak olan antrenmanlar ilerleyen zamanlarda haftada üçe çıkacak ve yapılacak ikinci seçimlerle takımlar 12 kişiye düşecek  Takımların her türlü sorumluluğunu üzerine alan  İzzet Salerno şunları söyledi: “Bu sene çok farklı bir sezon yaşıyoruz. Bir yandan çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürürken bir yandan da Maccabiat Oyunları’nda Junior ve Master basketbol takımlarını kurmak ve sorumluluğunu üstlenmek görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Eminim ki ilk kez  verilen  bu görevi başarıyla tamamlayacağız. Bu formayı taşıyacak çocuklarımız kadar, bizim de heyecanımız büyük. Elde edilebilecek başarıya, hepimiz ortak olmak istiyoruz.  Türkiye’den katılan tüm sporcu gençlerimize başarılar diliyorum.”