İzmir Cemaati`nde Şubat ayi etkinlikleri

14 Şubat Dünya Sevenler Günü`nde Ulus Özel Musevi Okulları`nda, tüm lise ve ilköğretim öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı bir Klasik Müzik konseri düzenlendi. Henüz yeni kurulmuş “Kamerata İstanbul” topluluğu, yaklaşık bir saat süren Klasik Müzik ziyafetinde, gerek öğrencilerle zaman zaman sohbet ederek, ger

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Şubat ayı başında 2007 yılında cemaatin yapılacağı etkinlikleri görüşmek üzere  İzmir Musevi Cemaati Başkan Jak Kaya’nın başkanlığında Kültür Derneği’nde bir toplantı yapıldı. Söz konusu toplantıda tüm cemaat kurumlarında görev alanlar hazır bulundular.
Toplantı kapsamında kurum başkanları  söz alarak  2006’da  yapılanları, ve gelecek yıl planlarını aktardılar.   Karşılıklı sorulan tüm sorular cevaplarını buldu. Toplantı İzmir Cemaati için çok verimli geçti.
5 Şubat  Pazartesi günü İzmir Konak Belediyesi’nin hazırladığı Esrefpaşa’dan Karantina’ya söyleşi dizisinin beşincisi olan ‘Asansörün 100. Yılı ve Dario Moreno’ konulu söyleşi Devlet Tiyatrosu Konak sahnesinde gerçekleşti.
Başkan Jak Kaya, söyleşiye  konuşmacı olarak davet edildi. Cemaat bireylerinin katılımlarıyla destek verdiği söyleşide Kaya; Asansörün tarihçesini, çevresinde Yahudilerin yerleşme öyküsünü, Karataş Hastanesi’nden ve 2007’de 100. yılını kutlayacak olan Beth İsrael Sinagogu’ndan söz etti. 7 Şubat Çarşamba  günü Kültür Derneği’ne, yüksek bir katılımla Tu Bişvat  Bayramı kutlandı.  Kutlamada  Moti Katan’ın önderliğinde oluşturulan Yetişkinler Korosu’nun seslendirdiği şarkılar, Avram Aji ve kendisine darbukasıyla eşlik eden oğlu Sabi Aji’nin söyledikleri  Judeo-Espanyol şarkıları katılımcılara unutulmaz bir bayram gecesi yaşattı. 25 Şubat Pazar günü ise  Karataş Hastanesi’nde, yeni yönetim  seçimi gerçekleştirlecek.