Denizcilik sektörü Avrasya BoatShow”da buluştu

Denizler, kimimiz için dinlenme, huzur bulma, tatil yapma, kavramlarını çağrıştırırken kimileri için ise güçlü bir kariyer ve tanınmış bir şirketin kapılarını açıyor. 9 Şubat`ta CNR Expo`da başlayan Avrasya Boat Show`a Türkiye Denizcilik sektörünün önde gelen firmaları katıldı. Dünyaca tanınan Be

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
Deniz tutkunuz nasıl baºladı?
Deniz sevdası, her insanda olduğu gibi klasik bir hikâyedir. Deniz kenarında oturmak, balık tutmak, denize açılmak daha sonrasında yelken sporuna baºlamak ve ilerletmek bu hikâyenin en belirgin özellikleridir. Benim hikâyem küçük yaºta yaptığım yelken sporu ile baºladı. Bu da, bende denizin içinde yaºama ve mücadele etme ruhunu geliºtirdi. Deniz, insana inanılmaz bir keyif veriyor ve bu keyfi duydukça insan daha çok içinde olmak istiyor.
Deniz ve teknelerin hobiniz olduğunu söylüyorsunuz ݺiniz ve hobinizin aynı olmasının ne gibi avantajları var?
ݺini sevmek bence hayatın en önemli unsurlardan biridir. Hepimiz hayatımızın çok büyük bir bölümünü iºimizde geçiriyoruz. Severek yapılan iºler, baºarıyı, mutluluğu getirir. Daha çok çalıºma ºevkini verir. Dolayısıyla daha çok baºarı ve daha mutlu bir yaºamınız olur.  

Tezmarin ne zaman kuruldu?
Tezmarin,  1996 yılında kuruldu. Bugün ise alanında büyük iºlere imzasını attı.
Beneteau teknelerinin mümessilliğini aldı. Bu yıl,  ºirket olarak çalıºmalarımızın sonucunda tüm dünyadaki 250 distürübütör arasından Türkiye üçüncü oldu. Gittikçe yükselen bir grafik çizmek, bizi daha büyük baºarılara iterken dünya çapında da örnek bayii konumuna getiriyor.

Müºteri çeºitliliğinizden söz eder misiniz? Türkiye’de yatçılığa ilgi artıyor mu?
Türkiye de yatçılık tüm dünya da olduğu gibi hızla ilerliyor. Özellikle iº hayatı çok stresli olan  iº adamları, doktorlar, avukatlar gibi birçok meslek grubuna ait bireyler, denizde rahatlamak istiyorlar ve denize açılmayı tercih ediyorlar. Tabi ki iº tekne almakla bitmiyor. Denizden keyif almak ve denizle bütünleºmek gerekiyor.

ªirket olarak çalıºmalarınızdan söz eder misiniz?
Tezmarin, hizmet kalitesini yükseltmek güçlendirmek adına, müºterilerine en hızlı hizmeti verebilmek için, 2007 yılı itibariyle her teknesinden sorumlu bir müºteri temsilcisi görevlendirecek.
Teknenin satıº sonrası servisinden her türlü soruya cevap verebilmek amacıyla müºteri temsilcileri tekneyi alan kiºilerle yakından ilgilenecekler. Çeºme Marina hariç tüm marinalarda sunulacak bu hizmet için temsilcilikler ise ºöyle: İstanbul Merkez Ofis, Beneteau Center Turgutreis, Yachts Works Bodrum, İzmir Büro, Beneteau Center İstanbul Kalamıº, Beneteau Center Göcek, Blues Göcek, Marlin Marmaris, Deniz Yatçılık Fethiye.

2007 projeleriniz nelerdir?
Yeni bir atılım: Sunny Holidays Yachts
Tezmarin olarak, yeni yıla yeni bir ºirket daha açtık. ISO 9001 Kalite Belgesi sahibi, dünyanın ikinci büyük charter ºirketi, Vernicos Yachts ve Tezmarin ortaklığı ile Sunny Holidays Yachts charter ºirketi kuruldu. Merkezi Turgutreis’te olan bu charter ºirketi, Bodrum ve Göcek’te de temsilcilikler bulunduruyor.
Sunny Holidays Yachts, 10,5 ilâ 15 metre arasında bareboat kiralama, 20 metreye kadar da mürettebatlı tekne kiralama hizmetleri sunuyor.

Motor boat ta hedef dünya birinciliği
Groupe Beneteau önümüzdeki 5 yıl içinde yelkende olduğu gibi dünya da liderliği ele geçirmesi planlandı. 2006 yılında yarattığı Monte Carlo serisinin yeni üyeleri bir bir sulara kavuºacak.  Paris Boat Show’da deniz severlerle tanıºan Monte Carlo 37’nin ardından Monte Carlo 27 ve 32 Eylül 2007’de Cannes International Boat Show’da ‘görücüye çıkacak’.
Bir sonraki Monte Carlo üyeleri ise 2008 yılında suya inecek olan Monte Carlo 40 ve 45. Bu motor yatlar 2008 Cannes International Boat Show’da tanıtılacak. Beneteau patentli Air Step gövdeye sahip bu seri tekneler IPS motorlarla kullanılıyor.
Avrupa yat basını, Beneteau ‘yu Avrupa’nın en iyi imalatçısı seçti.
Beneteau First 50, Sail dergisi tarafından 2007 yılının en iyi teknelerinden biri (Best Boats for 2007) seçildi. 2007 Ocak sayısında sonuçları yayınlayacak olan Sail’ın amacı, ileri görüºlü yenilikleri ön planda tutmaktı. Bu fikri uygulamak için “Sail” dergisi editörleri sonbahar fualarını tek tek gezdiler. Editörlerden Bill Springer, “Best Boats kavramı, kazanan ve kaybedenin olduğu bir yarıºtan ziyade, teknolojiden tasarıma tekne üretimindeki her alanda atılan doğru adımların kutlanması ºeklinde algılanmaladır” dedi.
Türkiye’de yatçılık yeterli oranda teºvik ediliyor mu? Geliºimi için neler yapılmalıdır?
Türkiye’nin üç bir tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen,denizcilik konusunda daha çok sosyal projeler yapılmalı ve daha çok insanı hem iº hem de hobi olarak denize kavuºturmamız gerekiyor.
ªirket olarak, bir yelken okulu kurduk. Adı, Beneteau Sailing School.  Burada amaç, insanları denizde daha rahat olmaları için eğitmek. Eğitimi teori ve uygulama olarak yapıyoruz. Derste öğrendiklerini, denizin üstünde teknede uygulayarak bilgilerini pekiºtiriyorlar.