Yeni sezona adim adim

Formula 1`de 2007 sezonunun açılmasına bir aylık bir zaman kaldı. Geçen sene Bahreyn`de başlayan sezon, bu sene açılışı Avustralya, Melbourne`de yapacak. Bu sezonun alışılmışın biraz dışında olacağı ise su götürmez bir gerçek. Şimdi sezona bir ay kala son duruma bir göz atalımİzzet ANCEL

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bu sezonun son birkaç seneden farklı başlayacak olmasının en büyük nedeni elbette, Schumacher’in artık pistlerde gözükmeyecek olmasıdır. Kimileri için bu, Formula 1’in tadı tuzu kalmadığı anlamına gelse de bazıları için sezonun öncekilere oranla daha çekişmeli olacağı anlamına da geliyor. Fakat kesin olan kanı Schumacher’in olmayışının iyi yada kötü hissedileceği. Shumacher’den boşalan yerin Raikkonen tarafından doldurulacak olması da, yaklaşan sezonun farklı olacağını kanıtlar nitelikte. Yanında ise bu sezon için büyük sürpriz yapmasını şahsen beklediğim, bu bağlamda Kimi ile aralarında sorun yaşanabileceğini düşündüğüm Felipe Massa bulunuyor.
2007’nin bir başka sürprizi ise geçen sezonun şampiyonu Alonso’nun, bu sene McLarenn Mercedes takımında yarışacak olması. Geçen sezon Renault ile başarılı bir sezon geçirmesine rağmen, Alonso’nun bu başarıyı 2007’de de gösterebilecek olup olmaması büyük bir merak konusu. Özellikle de bu sene motor ve mekanik arızalarından çok çeken McLarenn’ın durumu düşünülecek olursa. Alonso’nun yanında ise geçtiğimiz sene GP2 şampiyonu olan ve henüz F1 tecrübesi bulunmayan genç pilot Lewis Hamilton yarışacak. Henüz 22 yaşında olmasına rağmen, Ron Dennis kendisinin yeni sezona hazır olduğunu üzerine basarak belirtiyor. Vodafone ile anlaşma sağlayan McLaren’ın, şanssızlığı yendiği takdirde bu sezon daha etkileyici bir performans göstereceği kesin.
Geçen senenin şampiyonu Renault ise bu sene Alonso’nun yerine birinci pilot olarak Fisichella ile sezona başlayacak. Genel kanı Renault’un 2007 yılında geçtiğimiz senelerdeki başarılarından biraz uzak kalabileceği yönünde. Özellikle Fisichella’nın şampiyonluğu kovalayabileceğine inananların sayısı oldukça az. Yanında oturan ise bir Briatore harikası çıkması beklenen fakat henüz zamanı olan, Heikki Kovalainen. Bunun yanında Renault, geçen sene GP2’de müthiş bir başarı gösteren Nelson Piquet Jr.’ı da test pilotu olarak bünyesine katmış durumda.
Honda karşımıza, geçen seneden farklı olmayan bir ikili ile çıkıyor. Geçen sene Macaristan’da ilk zaferine imza atan Jenson Button ve geçen sene Honda’ya alışma sürecinde pek kendini gösteremeyen Rubens Barichello. 2006’yı 86 puanda dördüncü bitiren takımın bu sene mücadelenin içine biraz daha girmesi bekleniyor.
Geçen sene Jacques Villeneuve’ü göndererek yerine Robert Kubica’yı getiren BMW Sauber’in de bu sezon göstereceği performans merakla bekleniyor. Katıldığı altı yarışta göz dolduran Kubica bu sene Nick Haidfeld ile birlikte BMW için yarışacak. Geçtiğimiz sene ilk podyum başarısını David Coulthard  ile yaşayan Red Bull takımı, bu sezon David ve  takımın ikinci pilotu konumuna aldıkları Mark Webber ile başarı kovalayacak. Toyota ise, yatırımlarının karşılığını pek alamadığı 2006 sezonu ile aynı şekilde Jarno Trulli ve Ralf Schumacher ile yarışacak. Williams takımı ise takımdan ayrılan Mark Webber yerine, tecrübeli pilot Alex Wurz ve yetenekli pilotu Nico Rosberg ile 2007 sezonuna başlayacak. Geçen seneni yeni takımı Super Aguri takımı ise ikinci sezonuna Takuma Sato ve Anthony Davidson ile başlayacak. Midland F1 takımının yeni hali Spyker takımı ise Christijan Albers ve F1’in yeni pilotlarından Adrian Sutil ile yarışacak. 2006’da Ferrari motoru kullanacak olan Torro Rosso takımının sürücüleri henüz resmiyet kazanmamış durumda.
Yeni sezona yaklaşırken karşımızdaki genel tablo bu şekilde gözüküyor. Elbette bu sene tek lastik üreticisi ile çalışılacağı için, bazı pilotlar belli alışma problemleri yaşayabilirler fakat tek lastik firması kararı da heyecanı artıracağa benziyor. Artık biz de son ışığın sönmesini bekleyeceğiz.