Geçtiğimiz Pazar günü Kudüste düzenlenen Antisemitizm ile Mücadele için Küresel Foruma katılan Şeyh Abdullah Nimr Derviş, Holokostu inkar edenlere, gidip Almanlara neyi yapıp neyi yapmadıklarını sormalarını söyleyin dedi. İslami Hareketin kurucusu Şeyh Derviş ayrıca dinleyicileri, Müslümanları ve onların endişelerini anlamamakla suçladı. İsrailin Hamas ve El Fetihi da kapsayan Suudi Barış Planını desteklemeyi reddetmesine itiraz ederek Neden Müslümanlar şeytanmışçasına kendinizi onlardan uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz? dedi.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Antisemitizm ile Mücadele için Küresel Forum, Pazar günü Kudüste başladı. İsrail ve yurt dışından foruma katılan 160 katılımcının arasında antisemitizm sorunu ile ilgilenen akademisyenler, politikacılar ve yabancı diplomatlar da bulunuyordu. Diaspora Eski Bakanı Rabbi Michael Melchior tarafından kurulan forum, geçtiğimiz yıl Dışişleri Bakanlığına devredilerek çalışmalarını Antisemitizm ile Mücadele Departmanı altında sürdürdü. Departman ve oturum başkanı Aviva Raz-Shechter, forumun Dışişleri Bakanlığı bünyesine alınmasının, antisemitizme karşı verilen savaşın yalnızca Yahudi dünyasıyla kısıtlı olmadığının anlaşıldığı anlamına geldiğini belirtti.
İslam dünyasıyla ilişkileri konu alan pazar günkü oturum, Diaspora Eski Bakanı, Milletvekili Rabbi Michael Melchior, İslami Hareketin kurucusu Şeyh Abdullah Nimr Derviş ve Dünya Yahudi Kongresi (WJC) Konseyi Başkanı Rabbi Israel Singerın katılımıyla gerçekleşti.
İslami Hareketin güney grubuna liderlik eden ve bu forumda konuşmacı olarak yer alan ilk Müslüman lider olan Dervişin açıklamaları, Singer tarafından tarihi olarak değerlendirildi. Dervişin Holokost hakkındaki yorumlarına yönelik övgülerin bir kısmı, Dünya Yahudi Kongresi Eski Başkan Yardımcısı Isi Leiblerin de dâhil olduğu sağ görüşlü olduğu bilinen kişilerden geldi.
Derviş konuşmasına başlarken, Bugün buraya gelmek benim için kolay olmadı. Endonezyadan Fasa kadar her yerden tüm meslektaşlarımın neler diyeceğini düşündüm, ancak Tanrıya karşı görevlerim sebebiyle gelmeye karar verdim dedi. Müslüman dünyasındaki antisemit metinlerin İslamın gerçek ruhunu yansıtmadığını belirten Derviş, Birçoğunuzun oldukça karanlık ve sert metinlerle karşılaştığınızı biliyorum. Bunları yazanların, bu metinlere İslam adına imza atmaya hakkı yoktur. Bunlar yorumdur ve peygamberin sözleri değildir. dedi.
Holokostu inkâr edenlerin dikkate alınmaması gerektiğini vurgulayan Derviş, Bu sadece onlara yapacak bir şey veriyor. Sizce ben Ahmedinejadın ya da Bin Ladinin açıklamalarını duyduğum zaman sizden daha mı az acı çekiyorum? diyerek dinleyicileri sorguladı.