Casa Sefarad İsrael`in açilişi 8 Şubat günü İ

Sefarad kültürünün İspanyol kültürünün bir parçası olarak korunma altına alınma kararı üzerine, İspanya Dışişleri Bakanlığına bağlı ‘Casa Sefarad Israel` 8 Şubat`ta resmen açıldı. Açılışta İspanya Dışişleri Bakanı Moratinos, İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, M

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

Eski bir sarayda gerçekleşen törene çeşitli ülke diplomatlarının yanı sıra, diasporadaki  Yahudi cemaat başkan ve  temsilcileri katıldı. Türkiye’yi, Madrid Elçiliği Müsteşarı Ayhan Enginar ve Türkiye Yahudi cemaatini Osmanlı-Türk Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi Koordinatörü Karen Şarhon temsil etti.
İspanya ve İsrail Dışişleri bakanları bu oluşumun her iki ülkenin birbirlerini tanıyabilmeleri için olanak sağladığını, diplomatik ilişkilerde ortak nokta olan Sefarad kültürünün daha yakın temaslar için temel oluşturacağını vurguladılar. Ayrıca, Akdeniz’in farklı ucunda yer alan bu iki ülkeyi birbirlerine daha yakınlaştıracaklarını umduklarını belirttiler.
Bin kadar konuğun katıldığı açılışa medya büyük ilgi gösterdi. Açılıştan sonra verilen davette İspanya dışından gelen misafirlerin birbirleriyle tanışmaları sağlandı.