Türkiye ve İsrail Arasinda Sağlik Sektöründe İşbirliği

Nelly BAROKASİsrail Müzesi Holokost Kurbanları`nın eserlerini geri verecekUygulamaya konan yasalar uyarınca Holokost Kurbanları`na ait sanat eserlerinin mirasçılarına verilmek üzere İade Komisyonu`na teslim edilmesi gerekiyor.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                                    07/02/2007

Türkiye-İsrail arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin sağlanmasını amaçlayan Türk-İsrail İş Konseyi ticaret hacmini
yeterli görmediğini belirterek, iki ülke arasındaki sağlık sektörüne yönelik seminer düzenledi.

Konsey Başkanı Ekrem Güvendiren, "Türkiye ve İsrail Arasında Sağlık Sektöründe İşbirliği" konulu seminerde, "İsrail ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliği 1994 yılında başladı ve iş konseyi o yıl kuruldu. O yıl iki ülke arasındaki ticaret hacmi 100 milyon dolar iken, 2006 yılı itibariyle bu rakam turizm gelirleri de dahil yaklaşık 3 milyar dolara ulaştı. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Onun için ticaret hacmini arttıracak yeni yeni sektörler arıyoruz" açıklamasını yaptı.

Güvendiren ayrıca Türkiye ve İsrail'in sağlık sektöründe Doğu Akdeniz'deki en ileri ülkeler arasında olduğunu ve Türkiye'nin İsrail'deki tıp konusundaki gelişmeleri takip etmesi gerektiğini söyledi.

Seminere Güvendiren'in yanı sıra İsrail Sağlık Bakanlığında Genel Müdür olan Prof. Avi Israeli, Rambam Sağlık Merkez Kampüsü travma ve Acil Servis Departmanı Dr. Moshe Michaelson, İsrail İstanbul Başkonsolosu Mordehai Amihai ve çok sayıda davetli katıldı.