Sharapova 1 numara!..

Alp ALKAŞNBA takımlarının maçlarının ilk yarısını tamamlamakta olduğu şu dönemde NBA.com, bir grup yorumcuya sezonun bireysel başarı ödülleri hakkındaki yorumlarını sormuştu. “Mid-Season Awards” yazı serisi oldukça ilginç yorumlar içermekteydi. Bu bağlamda sezon sonu ödülleri için, sezon ortasında, okuduklarımla birlik

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Yılın ilk Grand Slam mücadelesi olan Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın tamamlanmasından sonra yeni WTA dünya klasmanı açıklanırken, Rus raket Maria Sharapova 1 numaranın yeni sahibi oldu...

Serena Williams, seri başı olarak mücadele etmediği Avustralya Açık’ta Maria Sharapova’yı finalde sadece üç oyun vererek yendi ve üçüncü kez şampiyon oldu.
Williams, kariyerinin sekizinci ve belki de en anlamlı Grand Slam şampiyonluğuna Melbourne Park’ta ulaştı.
ABD’li tenisçi, turnuvanın bir numaralı seri başı Maria Sharapova’yı 6 - 1, 6 - 2’lik setlerle yenerek seri başı olarak mücadele etmediği Avustralya Açık’ta üçüncü kez şampiyon oldu.
Geçtiğimiz yılın büyük bölümünü dizindeki sakatlık nedeniyle kaçıran ve dünya klasmanında 81’inci sıraya kadar düşen Williams, yeni açıklanacak klasmanda 14’üncü sırada yer alacak.
Steffi Graf’ın Arantxa Sanchez-Vicario’yu 6 - 0, 6 - 2’lik setlerle yendiği 1994 finalinden sonra en tek taraflı Avustralya Açık finali olarak kayıtlara geçen karşılaşma, Serena Williams’a da 15 ay sonra ilk turnuva zaferini getirdi.
Williams son olarak 2005 yılında yine Avustralya Açık’ı kazanmıştı. 25 yaşındaki Williams, 1978 yılında Chris O’Neill’dan sonra Melbourne Park’ta seri başı olmadığı halde şampiyonluğa ulaşan ikinci kadın tenisçi unvanını aldı. Final maçına çok agresif başlayan Serena Williams açılış oyununu aldıktan sonra üst üste 12 puan kazanarak 4 - 0 öne fırladı. Sharapova servis attığı beşinci oyunu puan vermeden almasına rağmen ilk seti 26 dakikada kaybetti.
İkinci sette de ilk dört oyunu alan Williams Rod Laver Arena’daki mücadeleyi 63 dakikada noktaladı. Finale gelene kadar beş seri başını eleyen ABD’li tenisçi, yeni dünya klasmanında bir numaraya çıkacak olan Sharapova’yı 2005’te yarı finalde mağlup etmişti. Zaferini 2003’te öldürülen kardeşi Yetunde’ye adayan Serena Williams, annesi Oracene’a da teşekkür etti, hem de ondan özür diledi: “Anneme çok teşekkür ederim. İki hafta boyunca ona bağırdım ve bazen istemediğim sözler söyledim. Ama o hep anlayışlı davrandı.” Kariyerindeki en ağır Grand Slam yenilgisine uğrayan Sharapova ise, “Onu asla hafife alamazsınız. Kortta neler yapabileceğini daha önce birçok kez olduğu gibi yine gösterdi” diyerek rakibini övdü.