Gayrimenkul sektöründe yeni bir marka...

Bebek`te yaklaşık bir yıldır faaliyet gösteren Space A.Ş`nin ortaklarından Şeli İpekel Elvaşvili sektörün yeni ve iddialı isimleri arasında yerini aldı. Şeli İpekel Elvaşvili ile girişiminin öyküsünü paylaştıkZelda TARABLUS

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
Sizi tanıyabilir miyiz?
1963’te İstanbul’da doğdum. Dame De Sion’dan mezuniyetimin ardından, eğitimime İsviçre Leysın Amerikan Koleji’nde devam ettim. Uzun yıllar, Tekstil sektörünün öncü kuruluşlarından, aile şirketimiz Kuşak Tekstil’de çalıştım. 2006 yılında, uzun süredir hedeflediğim adımı atarak gayrimenkul sektöründe yerimi aldım.

Son yılların gözde mesleği size de cazip geldi diyebilir miyiz?
Bahsettiğim gibi, bu benim uzun zamandır hedefimdi, yani trende uyarak bu kararı vermedim. Bu çok önceden planlanmış, ancak doğru zamanda, doğru yerde ve doğru kişilerle start alabilecek bir hedefti ve bu koşullar sağlandığında hayata geçti.

Faaliyet konunuzu nasıl tanımlarsınız?
Space Gayrimenkul Geliştirme ve Danışmanlık A.Ş.’nin faaliyetlerini ikiye ayırarak değerlendirmekte yarar var:
Gayrimenkul Danışmanlığı diye tanımladığımız hizmetimiz, gayrimenkul  alımı, satımı ve kiralanmasında, doğru pazarlama stratejileri belirleyerek,tarafları yormadan, güvenilir ve hızlı çözümler üretmek, prototip hizmet yerine müşteri odaklı hizmet sunmak olarak özetlenebilir.
İkinci ana faaliyet konumuz ise gayrimenkul projelerinde, projelerin hedef kitlesinin belirlenmesinden başlayarak, hedefe uygun mimari ve çevresel konseptlerin oluşturulması, fiyatlandırma, satış ve pazarlama stratejilerinin belirlenmesi,satış ekibinin  oluşturulması ve eğitilmesi ve satışı da kapsayan bir danışmanlık hizmeti.
Bunların dışında, müşterilerimizin gayrimenkulle ilgili her türlü taleplerine cevap verebilmek amacıyla,mimari destek, nakliye, sigorta, hukuki danışmanlık   ve organizasyon  konularında kendi sektörlerinde kalitelerini kanıtlamış çözüm ortaklarıyla da işbirliğimiz mevcut.

Bu kadar kısa bir sürede bu hedeflerinize ulaşabildiniz mi?
Aslında bu soruyu sormanıza memnun oldum. Space bir yaşında olmasına rağmen, ortaklarım uzun yıllardır bu sektörde faaliyet göstermiş isimler. Filiz Çakmur, ODTÜ İşletme’den mezun, uzun yıllar bankacılık yapmış ve son yedi yıldır gayrimenkul sektöründe uzmanlaşmış biri. Ebru Ortaçdağ,  proje geliştirme ve pazarlama konusunda, sektörün en önde gelen şirketlerinden birinde 13 yıllık bir geçmişe sahip ve  tüm profesyonelliği ve enerjisiyle Space A.Ş.’de…
Bu nedenle, Space A.Ş.,zaten sektörde çok mesafeler kaydetmiş bir şirket. Amacımız, bu birikimleri hizmette kaliteye dönüştürerek, hedef müşteri kitlemizin aklına gelen tek isim olmak… Bu konuda da çok ciddi gelişmeler kaydettik. Şu anda, Emaar Türkiye‘ye danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bunun yanında birçok yabancı-yerli  yatırımcının  arsa – bina talepleri, birçok kurumsal şirketin kiralık/satılık gayrimenkul ihtiyaçlarına yönelik talepleri de Space A.Ş.’nin ajandasında.

Bu yıldan beklentileriniz neler?
Gayrimenkul her dönemde, Türk insanının vazgeçilmez yatırım aracı oldu. Özellikle son birkaç yıldır  inşaat sektöründe artan yatırımlar ve yurtdışı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi bu talebi daha da hızlandırdı. Beş yıl öncesinden bu gelişmeleri tahmin etmek gerçekten güçtü. Şu anda  ise  Türkiye’nin iç dinamikleri anlık iniş çıkışlara  geçmiş dönemlere kıyasla oldukça dayanıklı. Bu nedenle biz, bu yıl da hareketli ve bereketli bir yıl bekliyoruz.

SPACE
Gayrimenkul Geliştirme & Danışmanlık
Adres: Cevdet Paşa Cad.
Germencik Sok. Bebek Palas Apt. No: 226/1
Tel: (0212) 263 47 97
Faks: (0212) 263 48 20
GSM: (0533) 305 37 59
e-mail:
seli@spaceistanbul.com