Sharapova son sekize kaldi

Avustralya Açık`ta bayanların bir numarası Maria Sharapova çeyrek finale yükseldi. Erkeklerde iddialı isimler David Nalbandian ve James Blake elendi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Sharapova, bir numaralı seri başı olarak mücadele ettiği sezonun ilk grand slam turnuvasında Vera Zvonareva'yı yenerek son sekize kaldı.
Dört numaralı seri başı Kim Clijsers ve altı numaralı seri başı Martina Hingis dördüncü tur maçlarını kazanarak çeyrek finalde birbirlerine rakip oldu.
Erkeklerde beş numaralı seri başı James Blake Şilili Fernando Gonzalez'e, sekiz numaralı seri başı David Nalbandian Alman Tommy Haas'a yenilerek Melbourne Park'a dördüncü turda veda etti.
Üç numaralı seri başı Nikolay Davydenko, 13 numaralı seri başı Tomas Berdych karşısında geriye düşmesine rağmen dört sette çeyrek finalist oldu.
Maria Sharapova, 22 numaralı seribaşı Vera Zvonareva'ya 7 - 5, 6 - 4'lük setlerle üstünlük sağlayarak Avustralya Açık'ta üçüncü kez çeyrek final vizesi aldı.
Rod Laver Arena'da bir saat 46 dakikada galibiyete ulaşan 19 yaşındaki Rus tenisçi çeyrek finalde vatandaşı Anna Chakvetadze ile oynayacak. 12 numaralı seri başı Chakvetadze sekiz numaralı seri başı Patty Schnyder'i 6 - 4, 6 - 1'lik setlerle eledi
Melbourne'da üç kez şampiyonluğa ulaşan Martina Hingis, 19 numaralı seri başı Li Na karşısında üç sette galip geldi.
Geçtiğimiz yıl Wimbledon'da çeyrek finale çıkarak bu başarıyı elde eden ilk Çinli unvanın alan Li Na ilk seti 6 - 4 kazandı ancak Hingis 6Dž, 6ǂ'lık iki setle son sekiz arasına girdi.
İsviçreli Hingis'in çeyrek finaldeki rakibi Kim Clijsters dördüncü turda 15 numaralı seri başı Daniela Hantuchova'yı 6 - 1, 7 - 5'lik setlerle 79 dakikada geçti.    
Tek bayanlardaki diğer çeyrek final maçlarında 2003 ve 2005'in şampiyonu Serena Williams ile 16 numaralı seri başı Shahar Peer, 10 numaralı seri başı Nicole Vaidisova ile Amelie Mauresmo'yu eleyen Lucie Safarova karşılaştı.
İsrailli bayan raket Shahar Peer ise sürpriz bir galibiyetle çıktığı çeyrek final karşılaşmasında rakibi Serena Williams’a 6 - 3, ve 2 - 6 ve 6 - 7lik setlerle yenilerek turnuvaya veda etti.