`Shelby Cobra` 5.5 milyon Dolar`a satildi

İngilizlerin büyük otomobil üreticilerinden biri olan ve şu an Ford`a bağlı Aston Martin özellikle son modelleriyle tüm dünyada büyük beğeni toplamakta. James Bond`un son filmi ‘Casino Royale`da arabasının Aston Martin olması firmanın daha da ilgi odağı olmasını ve son modellerinin özellikle dizayn olarak ne kadar başarılı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

ABD'de düzenlenen klasik araba müzayedesinde 1966 model bir 'Shelby Cobra', 5.5 milyon Dolar’a satıldı
Barrett-Jackson adlı firma tarafından önceki gün düzenlenen müzayedede verilen bu rakamın, bir Amerikan arabası için bugüne kadarki en yüksek fiyat olduğu belirtildi.
 84 yaşındaki eski rallici Carroll Shelby'nin 60'lı yıllarda geliştirdiği klasik arabanın bir benzerinin komedyen Bill Cosby için yapıldığı, ancak bu aracın bir başka kullanıcı tarafından parçalandığı belirtildi.
Müzayededen önce bir açıklama yapan Shelby, bu aracın yapımında Ford marka motor ve İngiliz spor arabasının şasesini kullandığını belirtti.    
'Süper Yılan' adını verdiği aracının VNJ motora sahip olduğunu ve yıllarca kullandığını anlatan Shelby, "Özel bir araç. 40 yıl önce saatte 100 kilometre hıza üç saniyeden fazla sürede ulaşıyordu" dedi.
 'Shelby Cobra'yı satın alan kişinin, Ron Pratt adlı bir araba koleksiyoncusu olduğu belirtildi.