UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor"

“İstanbul`da Sefarad Kültürü” konulu atölye çalışmasıUlus Özel Musevi 1. Karma Ana ve İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri, 9-16 Aralık tarihleri arasında Almanya`dan gelen akranlarını konuk ettiler.“ İstanbul ve Hamburg`da Sefarad Yahudileri” başlıklı bu etkinlik UÖMO İlköğretim İngili

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bir hafta süren etkinlik süresince öğrenciler kısa sürede birbirleriyle kaynaştılar. 500. Yıl Türk Musevileri Müzesi,  Barınyurt ve Or-Ahayim Hastane’sine yapılan gezilerde ortak atölye çalışmalarında  hazırladıkları Hanuka kartlarını dağıttılar, hastalarla ve yaşlılara Hanuka  şarkıları söylediler. Dördüncü gün ise Şalom Gazetesi ve Ortaköy Sinagogu ziyaret edildi. Öğrenciler Şalom Gazetesi’nde Karen Gerşon’dan Ladino dili, Tilda Levi’den de gazeteyle ilgili bilgiler aldılar. Karen Gerşon’un öğrettiği şarkıları hep birlikte söylediler.
UÖMO’da  yapılan atölye çalışmalarında ise öğrenciler;  İngilizce öğretmenleri Lusi Yaeş önderliğinde Hanuka bayramını konu alan bir piyes hazırladılar, İzzet Bana ile Sefarad şarkıları çalıştılar, İngilizce öğretmenleri Aylin Kan ile Sefarad yemekleri pişirdiler, Buxtehude Halepaghen Schule öğretmeni Walter Reichel’la Konversoların yaşadıklarını dramatize eden bir çalışma hazırladılar, İbranice öğretmenleri İzak Alaluf ile Aşkenaz ve Sefarad Yahudilerinin özelliklerini incelediler,  Sosyal Bilgiler öğretmeni Fırat Güllü ile Osmanlı Dönemi’ndeki Yahudi yaşamını incelediler, UÖMO İlköğretim Müdür yardımcısı Emine Dinçer ve misafir öğretmen Brigitta Bückmann eşliğinde Hanuka Bayramını sembolize eden anahtar sözcüklerle  Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Ladino ve Türkçe’den oluşan mini bir  sözlük hazırladılar.  
Etkinliğin son gününde öğrencilerin sunumları izleyen eğitimciler çalışmayı gerçekleştiren öğrencileri ve eğitmenlerini başarılarından dolayı kutladılar. Fırat Güllü “Bu etkinlik bizler içinde çok eğiticiydi. Yaptığımız gezilerde bizleri yakın ilgi ve güzel ikramlarıyla ağırlayan herkese içtenlikle teşekkür ediyoruz” diyerek öğrencilerin  3ᆞ Şubat tarihleri arasında Buxtehude’de düzenlenecek ikinci aşamayı sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

“Liseliler 2010’a Katılıyor!” projesi tanıtıldı…
17 Ocak Çarşamba günü 2010 yılında İstanbul’un  Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi üzerine  İstanbul Bilgi Üniversitesi  Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi öğrencileri, lise öğrencilerine “Liseliler 2010’a Katılıyor!” adlı projede liselilerin kültür ve sanat alanında birlikte proje üretebileceklerini anlattılar.  Bu çalışmayla ilgili bilgiler alan UÖMO öğrencileri, 25 Mayıs’ta  İstanbul 2010 Yürütme Kurulu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim üyeleri tarafından  değerlendirilecek proje hazırlık çalışmalarına başladılar.

İlköğretimde  “4. Türkçe – Sosyal Bilgi Yarışması” heyecanı
17 Ocak  Çarşamba günü, geleneksel Türkçe- Sosyal Bilgi  Yarışması’nın dördüncüsü yapıldı. Öğrencilere Türkçe - Edebiyat, Sosyal Bilimler ve aktüalite alanlarından  yirmişer soru soruldu. Birinciliği beş puan farkla Eris Çakon (6B), Albi Abuvaf (8A), Loni Arslan’dan (7A) oluşan ekip kazandı. Cesi Türkel (6A), Deyvi Papo (7B) ve Jasmin Hazan’dan (8B) oluşan ekip ise ikinci oldu. Yarışma; ödül dağıtım töreninin ardından Serhan Delareyna, Bruno Belevi ve Sezer Kohen’den kurulu Grup SBS’nin müzik dinletisiyle sona erdi.