ÖYD`nin geleneksel yemeği

Öğrencilere Yardım Derneği`nin (Mişne Tora) her yıl Göztepe Kültür Derneği`nde gerçekleştirilen gelenek yemeği, bu yıl 17 Ocak Çarşamba günü hayata geçirildiSara YANAROCAK

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Düzenlenen yemekte, kalabalık bir davetli topluluğu ve ÖYD’nin gönüllü çalışan hanımları biraraya gelerek mutlu ve anlamlı bir gün yaşadılar. 
Yemeğe, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva’nın eşi Rejin Haleva, Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya’nın eşi Lika Ovadya, dernek ve kurumların hanımlar kolu başkanları ve çalışanlarının yanısıra Mişne Tora’ya gönül veren hanımların ve nezih bir davetli hanım topluluğunun yemeğe katıldığı gözlemlendi.
Söz konusu davet ÖYD Hanımlar Kolu  Başkanı Beki Çiprut’un açılış konuşması ile başladı. Lezzetli yemeklerin yenilmesinin ardından Göztepe Kültür Derneği Tiyatrosu hanım sanatçılarından bir bölümünün yer aldığı bir skeç neşeyle izlendi.
Viki Toledo, Sima Tovi, Eti Romano, Betsi Mitrani, Elza Razon, Brijit Dekoen ve Çiçek Menda’nın rol aldıkları skeçte, günümüzde yaşayan, orta yaşlılığa adım atan kadınların yaşlılık korkusu, anti aging çabaları, diyetler ve botokslarla boğuşmaları mizahi bir dille işlendi. Oynanan başarılı skeçin ardından başkan Beti Çiprut ve iki arkadaşı piyango çekilişini gerçekleştirdiler. Büyük ödülün Kumburgaz Marine Princess Otel’de iki kişilik bir hafta sonu tatili olduğu ve değerli armağanlar içeren diğer numaralar şanslı sahiplerine gittikten sonra, sahneye Erol Esken ve orkestrası geldi.
Toplumumuzun sevilen seslerinden olan değerli sanatçı Erol Esken ve müzisyen arkadaşları birbirinden güzel ve neşeli şarkılarla konukları coşturdular.  Öğrencilere Yardım Derneği’nin, GKD’de gerçekleştirdiği bu güzel ve neşeli günde tüm konuklar mutlu, tüm gönüllü çalışan hanımlar ise gururluydu. Günün başlangıcında sunulan ÖYD’nin özel olarak hazırladığı çikolata kaplamalı masapanlarının ise güne ayrı bir lezzet kattığını söylemeden geçemeyeceğim...