Hrant Dink suikastiKatil zanlisi yakalandi

İstanbul`da yayınlanan Ermeni gazetesi Agos`un Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`i 19 Ocak`ta Osmanbey Halaskargazi Caddesi`nde bulunan gazete binasının önündeöldüren Ogün Samast Cumartesi günü Samsun`da yakalandı.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

19 Ocak günü İstanbul'daki Osmanbey Halaskargazi Caddesi'nde bulunan Agos Gazetesi'nin önünde silahlı saldırıya uğrayan gazetenin genel yayın yönetmeni Hrant Dink'in katil zanlısı Cumartesi günü Samsun'da yakalandı.

Saldırıyı düzenleyen zanlının kimliği Cumartesi günü belirlendi. İsminin Ogün Samast olarak açıklandığı ve Trabzon doğumlu olan katil, Cumartesi akşamı 23.30'da Samsun'da yakalandı. Samast'ın saldırıda kullandığı silah ve tanınmasını sağlayan beyaz bere de üzerinden çıktığı belirtildi.

Cinayet tüm Türkiye ve dünyada büyük ses getirdi. Saldırıyı kınayan hükümetin yanı sıra dünya basını da bu konuya geniş yer ayırdı.

Bunun yanı sıra Cumartesi günü yüzlerce kişi saldırıyı protesto etmek amacıyla gazetenin bulunduğu Sebat Apartmanı önünde gösteri düzenledi. Göstericiler, bir Türk vatandaşının cinayete kurban gitmesinin yanı sıra, silahlı kişilere karşı devletin önlem alamamasını da eleştirdi.

Dink, 23 Ocak Salı günü Kumkapı'da bulunan Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenecek törenin ardından Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verilecek.