SPORDA KISA KISA...

BECKHAM`DAN ERKEN TOP BAŞI..İspanyol devi Real Madrid`den sezon sonunda ayrılarak MLS takımlarından Los Angeles Galaxy formasını taşıyacak olan İngiliz yıldız David Beckham, Galacticos Teknik Direktörü Fabio Capello`nun "Bir daha oynayamaz" açıklamasının ardından, sezon sonunu beklemeden Nisan`da MLS`e geçmek için görüşmelere başladı. 

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Beckham yeni takımı için gün
sayıyor..

David Beckham'ın devre arasında MLS takımlarından Los Angeles Galaxy'e transfer olmasının ardından açıklamalarda bulunan Real Madrid Teknik Direktörü Fabio Capello, İngiliz futbolcunun sezon sonuna kadar Real Madrid'de sadece yedek bekleyeceğini belirtmişti.
Los Angeles Galaxy ile tarihi bir anlaşma yapan ve beş yıl için değeri 250 milyon Doları bulan bir sözleşme imzalayan Beckham bu gelişmenin ardından sezon sonunu beklemeden Los Angeles Galaxy forması taşımak için girişimlere başladı.  MLS Komisyon Üyesi Don Garber yaptığı açıklamada, David Beckham'ın La Liga'nın tamamlanmasını beklemeden Los Angeles Galaxy ile maçlara çıkmak için hazırlık yaptığını ve bunu gerçekleştirebilmek için görüşmeler yapıldığını belirtti.  "Beckham'ın avukatlarının bu işle ilgilendiğini biliyorum. Beckham da MLS başlarken yeni takımındaki yerini almak istiyor. Ancak bu Real ile karşılıklı çözülecek bir sorun. Çünkü orta yolu bulmadan Beckham gelemez ve sezon sonunu beklemesi lazım, aksi taktirde O'nun serbest kalması için gereken parayı ödeyemeyiz" diyen Don Garber, bir terslik olmazsa İngiliz yıldızın MLS'in başlamasıyla birlikte Los Angeles Galaxy formasını taşıyacağını da belirtti.
Sezon sonunda Real ile sözleşmesi sona erecek olan İngiltere Milli Takımı'nın eski kaptanı ve futbolcusu olan Beckham, Real Madrid'in iki yıllık yeni anlaşma teklifini geri çevirerek Galaxy ile beş yıllık anlaşma yapmıştı.
Dünya'daki bütün spor dalları arasında en büyük anlaşmaya imza atan yıldız futbolcu, beş yıl için 250 milyon Dolar gibi astronomik bir ücret karşılığında Los Angeles Galaxy ile anlaştı. Rekor transfer aynı zamanda film ve gösteri amaçlı çalışmlarıda kapsıyor. MLS'de yeni sezon Nisan ayına başlayacak.

AVUSTRALYA AÇIK TAM GAZ..
Teniste sezonun ilk Grand Slam'i olan Avustralya Açık'da heyecan başladı. 8 Grand Slam'de 6 şampiyonluğu bulunan İsviçreli Federer ilk turu rahat geçerken, bayanlarda son şampiyon Mauresmo da ilk tur maçında zorlanmadı. Seri başı raketlerden Ljubicic'in elenmesi ise ilk günün sürprizi oldu. Tüm dünyada tenisseverlerin merakla beklediği yılın ilk ''Grand Slam'' mücadelesi Avustralya Açık başladı.
Melbourne'de yapılan ve 14 gün sürecek mücadelenin ilk gününde dünyaca ünlü bir çok raket korta çıkarken, seri başı tenisçiler turnuvanın ilk turunu kazasız geçmeyi başardılar.  Toplam 22.5 milyon YTL ödüllü turnuvanın favorileri arasında gösterilen tek erkeklerde dünya klasmanının 1 numaralı ismi İsviçreli Roger Federer ve tek bayanlarda 2 numaralı tenisçi Fransız Amelie Mauresmo ilk turu rahat geçtiler.  Roger Federer, Avustralya Açık'ın ilk tur mücadelesinde Alman Bjorn Phau ile karşılaşırken, mücadeleden 7 - 5, 6 - 0 ve 6 - 4'lük setlerle 3 - 0 galip ayrıldı.  Tek erkeklerde turnuvanın 7 numaralı ismi İspanyol Tommy Robredo, vatandaşı Ruben Ramirez Hidalgo'yu 6 - 4, 6 - 4, 6 - 0'lık setlerle 3 - 0, turnuvanın 9 numarası Hırvat Mario Ancic ise Japon Go Soeda'yı 6 - 4, 6 - 3 ve 6DŽ'lik setlerle yine 3 - 0 yenerek ilk turu geçtiler.
Geçen yılın Avustralya Açık finalisti Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden Marcos Baghdatis ise Alman Rainer Schuettler'i 6 - 4, 2 - 6, 6 - 3 ve 6 - 2'lik skorla 3 - 1 yendi.

4 numaralı LJubicic elendi
Avustralya Açık'ın ilk gününde en büyük sürpriz, tek erkeklerde turnuvanın 4 numaralı raketi Ivan Ljubicic'in elenmesi oldu.  ABD'li tenisçi Mardy Fish ile bir üst tura çıkma mücadelesi veren Ivan Ljubicic, karşılaşmadan 4Lj, 7Lj, 6dž ve 6dž'lük skorla 3ǃ yenik ayrıldı ve turnuvaya ilk turda veda etti.

Tek Bayanlarda sürpriz yok
Tek bayanlarda turnuvanın 2 numaralı raketi Fransız Amelie Mauresmo, günün ilk maçında ABD'li Shenay Perry'i 6Dž ve 6dž'le 2ǂ yenerek bu turnuvanın en güçlü şampiyon adayları arasında olduğunu gösterdi. 3 numaralı Rus tenisçi Svetlana Kuznetsova, ev sahibi Jessica Moore ile yaptığı maçtan 6DŽ ve 6ǂ'lık set sonuçlarıyla 2ǂ, 5 numaralı Rus Nadia Petrova ise Taylandlı Tamarine Tanasugarn maçından 6Dž ve 6DŽ'lik setlerle yine 2ǂ galip ayrıldı. Elena Dementieva'nın Fransız Stephanie Foretz'i 6ǃ ve 6DŽ ile 2ǂ yendiği ilk tur maçlarında ABD'li Serena Williams, İtalyan genç tenisçi Mara Santangelo'yu 6DŽ ve 6ǃ gibi net skorlarla 2ǂ yendi.

Sırp ve Hırvat taraftarlardan kavga
Avustralya Açık'ın ilk gününde Sırp ve Hırvat taraftarlar arasında çıkan kavga gündeme damgasını vurdu. Hırvat Mario Ancic ile Japon Go Soeda arasında yapılan maçta tribünlerde bulunan Sırp taraftarların Hırvatlar aleyhine tezahürat yapmasıyla başlayan karşılıklı atışmalar kavgaya dönüştü. Olaya müdahale eden polis, 150 kadar taraftarı dışarı çıkarırken, olayda yaralanan olmadığı bildirildi.

SAFİN, BECKER TESTİNİ GEÇTİ
Marat Safin 2005 yılında şampiyon olduğu Avustralya Açık'ın ilk turunda Benjamin Becker'i beş setlik zorlu bir mücadele sonunda mağlup etti. Safin, Alman rakibini 5lj, 7Lj, 3Lj, 6Dž, 6dž setlerle yenerek Melbourne'da ikinci tura yükseldi. 26 numaralı seribaşı, geçtiğimiz yıl ABD Açık'ta Andre Agassi'yi yenerek rakibinin kariyerini sona erdiren Becker'e üç saat 26 dakikada üstünlük sağladı.
Son turnuva şampiyonluğuna iki yıl önce Avustralya Açık'ta ulaşan Safin, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "mükemmel bir maç oldu ama ben daha tecrübeliydim" dedi.  Sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz yıl Melbourne Park'ta mücadele etmeyen Safin son sette servis kırıp 3DŽ öne geçti ve avantajını koruyarak galibiyete ulaştı. Rus tenisçi ikinci turda İsrailli Dudi Sela ile karşılaşacak. Safin'in Sela'yı elemesi halinde üçüncü turda altı numaralı seribaşı Andy Roddick ile oynama ihtimali var.

FRANSA’DA KUNTER FIRTINASI
Basketbol antrenörü Erman Kunter, Fransa Birinci Basketbol Ligi'nde çalıştırdığı Cholet takımını, her geçen hafta daha üst sıralara taşıyor. Kunter'in çalıştırdığı Cholet, bu hafta deplasmanda Besancon takımını 86ᇢ mağlup ederek, ligde 12. sıraya yükseldi.
Ligin başında, 5 maçta 5 mağlubiyet alarak, lig sonuculuğuna demir atan Cholet, Kunter'in takımın başına getirilmesinin ardından 12 maçta 8 galibiyet elde ederek 12. sıraya yükseldi.  AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kunter, ''Hedeflerinin daha üst sıralara tırmanmak olduğunu'' söyledi. Genç oyunculardan kurulu ve yeni bir takım olduklarını belirten Kunter, ilerleyen haftalarda şampiyonluk olmasa bile en azından play-off serisine katılmak istediklerini ifade etti.  Kunter, iki sezon önce Fransa'da Asvel takımını çalıştırıyordu.