Göztepe Kültür Derneği haberleri

• Göztepe Kültür Derneği, 21Aralık Perşembe gecesi düzenlediği kültür gecesinde felsefeci, yazar Moris Fransez`i ağırladı. Konunun meraklılarının rağbet ettiği konferansta Fransez, “Abraham`dan Einstein`a Yahudi Düşüncesi”ni irdeledi. Tevrat`ın Avram Avinu ile başladığını ve onun zamanında Tanrı`n&

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Fransez, 12. yy’a kadar Yahudi düşüncesinin geri kaldığını ifade etti. Bu asırdan itibaren Yahudi eliti, zaman içerisinde Yahudi halkı arasında sıkıntı yaratan Yunan (Aristo) ve Arap (İbni Sina) düşüncesi ile tanıştı. Daha sonra Rambam dini alan ile bilgi arasında birlik ve diyalog sağlamaya çalışır. Konuşmasına Spinoza, Marks ve Einstein’ın din anlayışını  anlatarak devam eden Moris Fransez konukların sorularını cevaplandırdı.
• 31 Aralık Pazar gecesi Göztepe Kültür Derneği’nde  2007’yi karşılama eğlencesi düzenlendi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen, birbirinden lezzetli yemeklerin sunulduğu gecede yemek müziğinde  duru sesiyle Mirey ile gitarı ve yorumuyla ona eşlik eden Viktor davetlilere hoş saatler geçirttiler. İlerleyen saatlerde sahne alan Chico’nun söylediği Latin parçalarla müziğin doyumsuz ritmine ayak uyduran misafirler, akıllardan silinmeyecek bir coşkuyu paylaştılar. Eğlence sorumlularından Nedim Seviş’in de yaptığı şovlarla renk kattığı gece, geç saatlere kadar devam etti. Geceyi süsleyen rengarenk süslemeler ve yapılan çekilişlerde konuklara dağıtılan irili ufaklı hediyeler, yeni yıl coşkusunu arttırdı. Katılımcılar  yeni senede sağlık, mutluluk, başarı dilekleriyle birbirlerinden ayrılırlarken Eğlence Başkanı Leon Arditi Ocak ayı sonlarına doğru yeni bir eğlence gecesi düzenleneceğini müjdeledi ve ilgilenenlerin sekreterlikten rezervasyon yaptırabileceklerini belirtti.
•  10 Ocak Çarşamba günü Hanımlara yönelik yapılan söyleşi gününde Yoga Hocası Yasemin Dikmen “Yaşamın Matematiği” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Her bireyin bir sanat eseri olduğunu anlatan Dikmen genlerimize bağlı oluşan birtakım alışkanlıklarımızın üstünde çalışılarak zamanla değiştirilebileceğini söyledi. Karşılıklı soru ve cevaplarla kurulan diyaloglarda hayatın matematik  işlemleri gibi artı ve eksi yönleri olabileceği tartışıldı.  Bu tip seminerlerin sık sık tekrarlandığını vurgulayan yetkililer ayrıca her hafta Yoga Derslerinin ve Suzi Kasuto ile “Farkındalık Sohbetlerinin” devam ettiğini belirttiler.