Adrenalin tutkusu

Kimi zaman düşünmeyi bile istemeyeceğiniz, kimi zaman ise hayal dahi edemeyeceğiniz görüntülerin olduğu ‘Fear Factor` adlı program yayınlandığı her bölümde sınırları zorluyor. Birçoğumuzun izlerken zorlandığı bir yarışma olan Fear Factor`ün geçen hafta yayınlanan programına katılan Nedim Sevilla birincilik ödü

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Ben de herkes gibi bu yarışmaya katılan gencin kim olduğunu merak ediyorum doğrusu…
28 yaşındayım. İşletme okudum. Bugüne kadar kendimi mutlu, huzurlu hissettiğim her şeyi yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Bu yarışmaya katılmak da bunun gibi bir şeydi. Şu anda ailemle birlikte kozmetik işindeyim.
Geçtiğimiz hafta yayınlanan Acun Ilıcalı’nın sunduğu ‘Fear Factor’ programına katılıp birincilik ödülünü kazandın.

Katılmaya nasıl karar verdin?
İlk bölümü televizyonda yayınlandıktan hemen sonra muhakkak burada olmam gerektiğine  karar verdim; hemen bunun için araştırmalarımı ve girişimlerimi yapmaya başladım.

Böyle bir programa katılmak cesaret ister. Tamam, sende de bu var, ama hiç mi korkmadın?
Açıkçası hayır. Zaten beni bu yarışmaya çeken oradaki inanılmaz heyecan ve adrenalindi.

Ailen ne dedi? Onlar da mı engel olmadı sana?
Ailem ilk başta gitmemi istemedi, ama karar verdiğim zaman aklıma koyduğumu yaptığımı bildiklerinden herhangi bir konuşma yapmadılar.

Yarışmaya kaç kişi katıldı?
Yarışma formatı gereği 3 kız ve 3 erkek katılıyor. Şimdiye dek kaç kişinin yarıştığı hakkında net bir bilgim yok fakat ikinci etap Fear Factor'e yarışmak için başvuranların sayısının yaklaşık yirmi bin kişi civarında olduğu söyleniyor.

Yarışma nerede yapılıyor?
Yarışma Arjantin'de yapılıyor.

Hiç fobin de yoktur herhalde…
Bu zamana kadar yaşadığım yada beni sıkıntıya sokacak bir fobim yok.

Yapamayacağını düşündüğün bir an oldu mu?
Hayır olmadı çünkü zaten oraya gözümü karartıp gitmiştim. Yalnız ilk bölümdeki havuzlu yarışmada havanın ve de suyun inanılmaz soğuk olmasından dolayı bir an için tereddüt yaşadım, ama etabı en iyi dereceyle bitirip yarı finale kaldım.

Geçtiğin tüm evreleri detaylı anlatabilir misin?
İnternetteki başvuru formunu doldurduktan sonra toplu ve bire bir görüşmelerden geçtim. En son sağlık kontrolünden çıktıktan sonra gitmeye hak kazanıp İstanbul’dan - Buenos Aires'e yolculuğum başladı. Birinci etap gece 01.00’da çekildi ve hava sıcaklığı yaklaşık 11 dereceydi. Bu şartlar doğrultusunda yapmamız gereken açık havada bir havuzun içerisine (derinlik 4,5LJ metre) kurulmuş 3 kattan oluşan labirent şeklinde platformun içerisindeki her kata farklı sayıda konulmuş olan fosforlu çubukları toplamaktı. Platformun birinci katında bir, ikinci katında üç ve üçüncü katında da beş adet yani toplamda dokuz adet fosforlu çubuğu en kısa sürede toplamak gerekiyordu. Sadece iki kere su üzerine çıkıp nefes alma hakkımız vardı ve bu hakkımız on saniyeyle kısıtlıydı. İkinci etapta bir büyük cam kap dolusu solucanı yanındaki diğer boş kaba taşımak gerekiyordu. Bunun için sınırsız süremiz ama üç hakkımız vardı. Diğer boş kap, bir tartının üzerinde taşıdığımız solucanları tartıyordu. Bu arada solucanları elimizle değil ağzımızla bir yerden bir yere taşımak zorundaydık.Gramaj olarak en fazla solucanı taşıyan bir üst tura yani finale çıkmaya hak kazandı.
Son etapta da yani finalde bir vince bağlı olan daire şeklindeki platform otuzbeş metre yukarıya çıkartılıyor. Bu platform saat yönünün tersine doğru dönmeye başlıyor ve sürekli dönüş hızı artıyordu.
Buradaki görev daire şeklindeki platformun dört tarafındaki uçlara ortadan aldığınız bayrakları uçlardaki çubuklara takmaktı.
Yürüme alanı çok küçük ve kenarlarda tutunacak bir şey olmadığından düşme tehlikesi vardı. Bu zorlu bölümü de geçtikten sonra sekiz günlük Arjantin maceram mutlu bir şekilde noktalanmış oldu.

Tüm yarışma boyunca duygularını tarif edebilir misin?
İstanbul’da başlayan ve Arjantin'de noktalanan bu heyecan yumağında geçirdiğim o muhteşem sekiz günü, adrenalin dolu yarışmayı hiç unutmayacağım. Gerek yarışma formatı, gerek oradaki yarışmaya katılan diğer arkadaşlarımla olan samimiyetim bana, iyi ki de bu yarışmaya katılmaya karar vermişim dedirtti.

Bazen yaşadığımız bir olay karşısında ‘Hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti’ deriz. Hiç öyle dediğin bir an oldu mu?
Hayır hiç olmadı. Aslında sanıyorum buna fırsat bile olmadı çünkü yarışma esnasında onca kamera ve kameranın arkasındaki inanılmaz kalabalık set ekibini sıra size gelip de yarışmaya başlayınca, bırakın filim şeridini, oradaki onca kalabalığı bile görmüyorsunuz.
İlk başta hayır. Ama finaldeki bölümde, etabı istediğim performansta geçiremediğimi düşünüp epey bir tedirgin olup ''acaba?'' diye düşünmedim değil hani…

Ödülü nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsun?
Yarışmanın ödülü 50,000 YTL'idi. Bunu yatırım yaparak değerlendirmeyi düşünüyorum.

Bir daha katılma şansın olsa katılır mısın?
Kesinlikle evet! Hem de hiç düşünmeden! Hemen bavulumu hazırlayıp hava alanına koşa koşa giderim.

Senin gibi katılmak isteyenler varsa ne yapmalılar?
Bu yarışmaya internetteki başvuru formunu doldurarak ilk müracaatı yapıyorsunuz. Katılmak isteyenlerin Show TV'nin internet sitesine girerek ‘Fear Factor’ başvuru formunu doldurmaları yeterlidir.

Katılmak isteyenlere önerilerin…
Katılmak isteyenlere önerim, aşırı derecede konsantre olmayın ama çok fazla rahat da olmayın, oranın ve yarışmanın keyfini çıkartın. Yarışma esnasında da sadece kafanızı boşaltıp yapmanız gereken konuya odaklanın.