Doğa sporlari ve macera tutkunlarinin adresi: Medraft

Medraft, 1992 yılında Türkiye Turizm sektörüne yeni bir soluk getirdi. Rafting, jeep safari, trekking, kaya iniği gibi “Soft Outdoor” olarak adlandırılan turları gerçekleştiriyor. Doğa sporlarının ve macera tutkunlarının vazgeçilmez adresi haline geldi. Geçtiğimiz hafta Yılbaşı ve bayram tatili sebebiyle yoğun ve bir o kadar başarılı bir dön

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bize kendinden bahseder misin?
Avusturya Lisesi ve Boğaziçi mezunuyum. Turizm İşletme okudum. Okul zamanında yazlarımı staj yaparak değerlendirdim. Kış aylarında ise özel ders verdim. Yaklaşık 10 senedir iş hayatının içindeyim.
Yaşam prensibim olarak ideallerimin peşinden gittim ve karşıma çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Medraft da karşıma çıkan iyi fırsatlardan biri oldu.

Daha önce hangi alanlarda çalıştın?
Genelde turizm sektöründe çalıştım. Bugüne kadar yaptığım işler arasında otel ziyafet bölümü, restoran işletmeciliği, gece kulübü işletmeciliği ve restoran zinciri koordinatörlüğü var. Buların yanı sıra fuar organizasyonu yaptım. Türkiye’de düzenlenen fuarların yurtdışında satış ve pazarlanması konusunda çalıştım.

Medraft nasıl kuruldu ?
Mehmet Koyuncu, 1992 senesinde eşiyle İsrail'e gittiğinde oradaki arkadaşları kendilerini Ürdün Nehri'nde rafting turuna götürmüşler. O gün, o kadar kalabalıkmış ki onların botuna rehber olarak firmanın sahibi olan Eran Borochov binmiş. Yol boyu sohbet edip dost olmuşlar. Mehmet Koyuncu Eran’ı Türkiye'ye davet edip, gel bu işi Türkiye'de de yapalım demiş. Bunun üzerine 3 ay sonra şirketi kurup, Türkiye'nin ilk profesyonel rafting firmasını oluşturmuşlar.

Diğer Turizm şirketlerinden Medraft’ı ayıran özellikler nelerdir?
Medraft, "Soft Outdoor" diye adlandırılan tarzda turlar düzenler. Bu turların özelliği, yapılan aktivitelere katılmak için bu aktiviteler hakkında daha önceden bir eğitim ya da tecrübe sahibi olmak gerekmez. Bu aktiviteler rafting, jeep safari, trekking, kaya iniği gibidir. Şirket olarak ana prensibimiz, yaptığımız turlarda önce müşteri güvenliğini daha sonra müşteri memnuniyetini göz önünde bulundurmaktır. Medraft, Türkiye’de doğa sporları konusunda ilkleri gerçekleştirmiş büyük bir organizasyon altyapısına sahip bir şirkettir. Türkiye’de rafting ve jeep safari sporlarının başlamasında, gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Teknoloji ve güvenlik bizim için ayrılmaz bir bütündür. Rafting sırasında kullanılan malzemeler 1.sınıf kalitesinde olup, bütün ekipmanlarımız Avrupa standartlarındadır. Rafting turlarımızı, Antalya Köprülü Kanyon’da ve Kayseri Zamantı Nehri’nde gerçekleştiriyoruz. Zamantı Nehri, doğası ve rafting parkuru açısından Türkiye’nin en zevkli parkuru sayılabilir. Jeep Safari de ise büyük bir filoya sahip olmamız sebebiyle Antalya, Kapadokya ve Karadeniz bölgesinde bu hizmeti veriyoruz. Safari sırasında kullandığımız jeepler, diğer bu tip şirketlerle karşılaştırdığınızda üst model jeepler olup periodik bakımları güvenlik açısından asla ihmal edilmez. Ayrıca yapılan turlarda hizmet ve konaklama o yörede mümkün olan en konforlu otelde veya pansiyonda gerçekleşir. Örneğin Karadeniz turlarında Barhal'da bir pansiyonda kalabilirsiniz. Bu pansiyon o yörede bulunan en lüks yerdir, buna karşılık aynı turda Trabzon'da 5 yıldızlı otelde yatarsınız.

Nerelere, nasıl turlar düzenliyorsun? Turların içeriği nedir?
Yurtiçinde Antalya, Kapadokya ve Karadeniz Turları düzenliyoruz. Bu turlarımızda, rafting ve jeep safari zevkini aynı anda yaşarsınız. Yurtiçi turlarımız, 2 gece ile 7 gece arası konaklama yapılabilecek şekilde çeşitlilik içerir. 6 günlük Karadeniz turumuz ile 5 günlük Kayseri – Zamanatı Nehri’ndeki rafting turumuz en çok beğenilenler arasındadır.
Antalya da ise favorimiz 4 günlük turlarımızdır. Yurtdışında ise Medraft İsrail ile beraber yaptığımız çalışmalar sonucu 3 farklı hizmet veriyoruz. Bunlar Çöl Safari, Kar Safari ve Rafting-Safari olarak ayrılıyorlar. Çöl Safari’yi Fas’ta gerçekleştiriyoruz. Fas’ta 4 şehir ve çölü son model jeeplerle gerçekleştiriyoruz. Kar Safari, Finlandiya ve Kanada’da yapılıyor, istenildiği takdirde Buz Otel’de konaklama yapılıp çevreyi kar motorları ve huskylerin çektiği kızaklarla dolaşıyor ve müthiş bir macera yaşatıyoruz. Rafting-Safari ise Tayland, İspanya Pireneler, Karadağ’da yapılıyor. Bu turlarımızda, hem jeep safari hem rafting yapma imkanı sunuyoruz.
Türkiye'de outdoor turizmi ve jeep safari turları meraklıları her geçen gün artıyor. Hitap ettiğiniz müşteri kitlesi kimlerdir?
Türkiye’de bizim başlattığımız ve macera sporlarına olan ilginin her sene artması biz de ilgiyle takip ediyor ve bu gelişmeden son derece memnun kalıyoruz. Biz insanları, doğaya döndürüyoruz ve eğlenceli bir ortam sunuyoruz. Her kesimden genç ruhlu, doğayı seven ve koruyan, yerel tatlardan zevk alan kişiler katılıyor turlarımıza. Bunun yanında, yaptığımız turlar, kurumsal şirketlerin çalışanlarına motivasyon ve eğitim vermeleri açısından bire bir uyuştuğundan, Türkiye’deki büyük şirketlerle, ve yurt içi turizm (incentive) konusunda uzmanlaşmış seyahat acenteleri ve organizasyon şirketleri ile de beraber çalışıyoruz.