2006`nin en iyisi Sevilla

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Derneği tarafından, dünyada 2006 yılının en iyi futbol takımı Sevilla olarak gösterildi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
2006 yılında UEFA Kupası ve Avrupa Süper Kupası'nı kazanan İspanyol ekibi Sevilla, FİFA’nın da onayıyla, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Derneği tarafından (IFFHS) tarafından 2006'nın en iyi kulübü ödülüne hak kazandı.    
IFFHS'nin sıralamasında geçen yıl Şampiyonlar Ligi ve La Liga'yı kazanan FC Barselona’nın önünde yer almayı başaran Sevilla kulübü, ödülünü Avusturya'nın Salzburg kentindeki Mozart Evi'nde düzenlenecek törenle aldı.
IFFHS ayrıca 2006'nın en iyi teknik direktörleri olarak Sevilla'dan Juande Ramos ve FC Barselona’dan Frank Rijkaard'a birlikte ödül verecek.
 
UEFA KUPASI VE SÜPER KUPA
2005ᆚ yılında La Liga'yı 68 puanla dördüncü sırada bitiren Sevilla, geçen sende UEFA Kupası finalinde İngiliz ekibi Middlesbrough'yu 4 - 0 ile geçerek kupayı müzesine götürdü.
Kulüp tarihinde, sadece 1945ᇂ yılında İspanya Lig şampiyonluğu bulunan Sevilla, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barselona ile Monako’da yaptığı Süper Kupa mücadelesinden de 3 - 0 galip  ayrıldı ve Avrupa'daki ikinci kupasını kazandı.
Kadrosunda, Fredirick Kanoute, Luis Fabiano, Renato, Danile Alves ve Jesus Navas gibi yıldızları barındıran Sevilla, bu sezon mücadele ettiği UEFA Kupası'nda, adını son 32 takım arasına yazdırırken, La Liga'da da Barselona ve Real Madrid'in önünde lider bulunuyor.