Kobe, Dallas`i yikti

Utah, Mehmet Okur`un 21 sayı attığı maçta Philadelphia`yı 98-87 yendi ve üst üste ikinci galibiyetini aldı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Kobe Bryant'ın son çeyrekte 14 sayı attığı karşılaşmada Los Angeles Lakers, sahasında Dallas Mavericks'i 101 - 98 yenerek rakibinin 13 maçlık galibiyet serisine son verdi
NBA’de sezonun en fazla galibiyet alan takımı olan ve oynadığı son 13 maçı kazanan Dallas Mavericks, kulüp rekorunu egale etmek için gittiği Los Angeles deplasmanında, Kobe Bryant'ı durduramayınca sahadan 101ᇶ yenik ayrıldı.
Son çeyreğe 9 sayı geride giren LA Lakers’ta, Kobe Bryant 14’ü son çeyrekte olmak üzere 26 sayı - 8 ribaunt - 6 asistlik performansla takımına galibiyeti getiren isim oldu. Üst üste 4. maçını kazanan Lakers’ta, Luke Walton 21 sayı - 6 asist ile oynarken 16 sayı ile oynayan Sasha Vujacic kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı.
Dallas'ta ise, Alman yıldız Dirk Nowitzki'nin 29 sayı - 13 ribauntluk performansı yenilgiyi önleyemedi. Ayrıca Josh Howard 20 sayı - 9 ribaunt, Jason Terry ve Devin Harris de 12’şer sayı ile oynadılar.

PHIL JACKSON 900. GALİBİYETİNE ULAŞTI
Los Angeles Lakers antrenörü Phil Jackson, Dallas galibiyeti sonrası antrenörlük kariyerinin 900. galibiyetine ulaştı. Jackson, böylece lig tarihinde 900 galibiyet alan dokuzuncu antrenör olmayı başarırken, aynı zamanda 1.264 maçta bu galibiyet sayısına ulaşan ilk teknik adam olarak adını tarihe yazdırdı.

PHOENIX SUNS PARLIYOR
Sahasında Golden State'i ağırlayan Pasifik Grubu lideri Phoenix Suns sahadan 128뀱 galip ayrılarak üst üste altıncı galibiyetini aldı.
Brezilyalı Leandro Barbosa 26 sayı ile Phoenix Suns'ın en skorer ismi olurken 25 sayı ile oynayan James Jones sezonun en yüksek sayısına ulaştı. 'Matrix' lakaplı Shawn Marion 24 sayı 17 ribaunt, Kanadalı Steve Nash ise 14 sayıᆞ asist ile başarılı bir oyun sergilediler.
Golden State Warriors’ta, Monto Ellis 22 sayı, Baron Davis de 17 sayı ile oynadılar.