UÖMO: "Yaratici ortamda üretken bireyler yetişiyor"

Küçük mucizelere büyük parti Ulus Özel Musevi Okulları bir ilke daha imza attı; cemaatimize kayıtlı 2004 doğumlu 50`yi aşkın minik çocukları ve ailelerini UÖMO Anaokulunda ağırladı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
2 yaş guruplarına özel hazırlanan partide oyunlar oynandı, resimler çizildi, yüz boyama yapıldı, t-shirt boyandı, boncuk dizildi, sevivonlar hazırlandı, yoga yapıldı, ve hep birlikte lezzetli yemekler yendi. 
UÖMO Anaokulu Müdürü Ceni Kanditan partide velilere “Amacımız; cemaat çocukları ile bir arada olmak ve onlara Hanuka Bayramı coşkusunu yaşatmak, anne-baba ve çocukları cemaatimizin  tek okulu ile tanıştırma hedefindeyiz”  dedi.
Hanuka Partisi; minikler için özel olarak hazırlanan aktivite kitaplarının  hediye edilmesiyle sona erdi.

İlköğretim öğrencileri  “Genç AKUT gönüllüsü” oldu
5 Kasım Pazar günü Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim 5.sınıflardan 15 öğrenci toplum hizmeti çalışmasını gerçekleştirmek üzere AKUT Derneği’ne giderek “Genç AKUT Gönüllüsü” eğitimini aldılar. Eğitim öncesinde  okulda kendi yaptıkları kekleri  satarak gelir elde eden öğrenciler, o gün buna kendi cep harçlıklarını da birleştirerek AKUT Derneği’ne bağışta bulundular.
Öğrenciler, 4,5 saat süren eğitimin ardından rehber danışmanları Serpil Sofuoğlu Güngör’ün liderliğinde hazırladıkları bir sunumla UÖMO Pazartesi Töreni’nde öğrendiklerini Amram Oditoryumu’nda arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaştılar.
Öğrenciler hazırladıkları sunumda, gönüllülük, karşılıksız yardım, saygı, empati insan hayatına değer vermek, dürüstlük, güvenilir olma, sorumluluk sahibi olma değerlerini işlediler. Ayrıca, öğrenciler acil durum numaralarını ve  bir kaza anında yaralıya nasıl yardımcı olabileceklerini anlatan küçük bir skeç de sundular.

2006 “Ginette - Sami Eskenazi Ödülleri” sahiplerini buldu
2006 yılında  ÖSS’de Türkiye genelinde 1.5 milyon öğrenci arasında Sözelde 265. olan Berry Azaryad ile Sayısalda 3513. olan Nedim Azgari  2006 “Ginette-Sami Eskenazi” ödüllerini almaya hak kazandı.
18 Aralık Pazartesi sabahı, Amram Oditoryumu’ndaki törende, Eskenazi, 2006 yılında ÖSS’de üstün başarı gösteren Berry Azaryad ve Nedim Azgari’ye ödüllerini vererek onları başarılarından dolayı kutladı. Kendilerini ödüllendiren Eskenazi ailesine içtenlikle  teşekkür eden Azaryad; arkadaşlarına düzenli ve tempolu çalışmalarını tavsiye etti.
2001 yılından beri UÖMO’da kazanılan başarıları para ile ödüllendiren Eskenazi’nin, bu yıl  UÖMO’da  ilköğretimi birincilikle bitiren bir öğrenciyi de ödüllendireceğini açıkladı.
İlköğretimden mezun olup bu ödülü alacak öğrencinin lise eğitimine UÖMO’da devam etmesi gerektiğini belirten Eskenazi’ye,  UÖMO idarecileri yakın ilgi ve katkıları için teşekkürlerini sundu.   

Prof. Dr Yankı Yazgan’la bu yıl “Ergenlik” üzerine konuşuldu
13 Aralık Çarşamba günü Prof. Dr. Psikolog Yankı Yazgan Amram Oditoryumu’nda UÖMO velileri ve cemaat üyeleri ile “Çocukluktan Ergenliğe Ne Niçin Nasıl” seminerinde buluştu.  Yazgan, bu seminerinde özellikle anne, baba ve çocuk arasında yoğun çelişkilerin yaşandığı “Ergenlik Dönemi”ni ve bu dönemde yaşanan sorunları barkovizyon sunumu eşliğinde velilerle paylaştı.
Sunumunda,  insanın yaşamı boyunca sürekli bir gelişim ve değişim içinde olduğunu ve Gençlik (Ergenlik) döneminin, bu sürecinin en önemli evresini oluşturduğunu belirten Yazgan, öncelikle bu dönemde anne ve babalara  çok dikkatli olmalarını, ergene koyacakları kural ve sınırları ergenin kapasitesine göre belirlemelerini söyledi. Yazgan konuşmasında velilere çocuklarının gelişme dönemini daha kolay atlatabilmeleri için sabırlı, anlayışlı ve hoşgörülü olmalarını tavsiye etti.
Konuk konuşmacı, genel olarak ergenin tutumlarının ne olduğunu soran bir veliye cevaben “aileye en çok bu dönemlerde ihtiyaç duyulduğunu ve ailenin tutumunun çok önemli olduğunu vurguladı.
Söyleşinin sonunda, seminer vermekten büyük keyif aldığını belirten Yazgan’a Lise Rehber Koordinatörü Berkay Deligöz teşekkür ederek  bir hatıra plaketi sundu.