Yeni yil tutkusu

Bu yıl dokuzuncusu yapılmış olan OMM Mad Run (Deli Sürüşü) ile yeni bir motor yılını açtık...Metin MİZRAHİ

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
İşte büyük gün geldi çattı. 2006 motor yılı tatlı ve güzel anılarla bitti. Ve 2007 geldi. Yeni yıla girilirken nasıl girerseniz öyle devam eder denir. Tabii ki bunu motorcularda kendilerine göre yorumlamayıda unutmazlar.
İşte 1 Ocak 2007 sabahı saat 10:00. Bazılarınız hala akşamın coşkusundan ve yorgunluğundan sıcacık yatağınızda yatarken tam tamına 70 motorcu Kavacık’ta buluştu. Tek istekleri 2007 yılında bol bol motorsiklete binip kilometre yapmaktı.
Sabah saat 9:00 gibi kalkıp bu büyük gün için kıyafetlerimi giymeye başladım. Motorsiklet kullanırken en önemlisi doğru kıyafet ve korumalı kıyafet giymektir. Motorcuların bütünün her gün baktığı bir hava tahmin sitesi vardır. Ona göre kıyafet seçip motorsikletlerimize  bineriz. Motorsikletimi uzun zamandır calıştırmamıştım tek korkum akusunun bitmesi idi. Oda sorun olmadı ve yola çıktım. Sanki küçük bir çocuğa en çok sevdiği oyuncağını verdiğinizde nasıl mutlu olduysa bende öyleydim. Özlemiştim  motorsiklete binmeyi. Gazı açıp varacağım yere doğru gitmeye başladım. Yollar yılbaşı ertesi olduğundan dolayı çok boştu ve sizi sıkıştıran rahatsız eden araçların varlığını hissetmeden varış yerine geldim. Saat 9:30 da vardığımda 10 motorsiklet benden önce gelmişti bile. Bir anda 70 motorsiklete ulaştık. Saat 10:15 gibi ilk gezimizin güzergahı olan şile ye doğru hareket ettik.
Şile’ye gitmek için Polenezköy cumhuriyet yolunu kullandık. Ormanın içi güneş almadıgı için ve kıştanda dolayı soğuk ve hafif buzlanma vardı. Saat 11:20 gibi ulaştık. Sahile indiğimizde sanki yazdan kalma bir gün gibi güneş, orman yolunda soğuktan üşümüş vücudumuzu ısıttı. Sıcacık kahvelerimizi, çaylarımızı içerek geleneksel OMM Mad Run fotoğrafı çekerek yolumuzu İstanbul’a doğru çevirdik. Senenin ilk gezisini böylece son noktayı koyduk. Bakalım bu sene kaç km yol yapacağız.....
One More Mile Riders and Advanced
Riding Academy
2007 Ara Teorisi Kursu
Tarih: 20 Ocak 2007 / Saat: 09:30ᆥ:30
Hyatt Regency İstanbul