İhtiyarlar Yurdu Derneği`nde yaşam

İhtiyarlara Yardım Derneği`nin Başkanı Hayim Küçük ile göreve geldiğinden günümüze neler yapıldığını, kurum içi çalışmaları görüştükEster YANNİER

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Kurumlarımızda başkanlık bir bayrak yarışı gibidir, her başkan yeni bir görüş ve farklıklarla gelir göreve. Bu çalışmaları sürdürmek de bir ekip işi,  konusu insan olan kurumlarımızda görev almak  çok daha yoğun bir çalışma ve özveri gerektirir aynı  İhtiyarlara Yardım Derneği’nde olduğu gibi…
Yaklaşık dokuz ay kadar önce göreve başlayan Hayim Küçük dönemine yenilenen mutfak ile başlamıştı. O günden, bu güne neler yaşandığına değindik…

Yönetim kurulunuzu tanıtır mısınız?
Yönetim kurulumuz Janet Mayer, Cako Uyar, Nedim Cömert, Vivi Darsa, Ceri Lebehar, Viki Özromano, Eli Alfasa ve Eliya Barokas olmak üzere dokuz kişiden oluşuyor Tüm arkadaşlarım, hayli deneyimli, aralarında daha evvelki yönetim kurullarında görev almış olanlar da var.
Yönetim kurulunda daha önceden görev almış kişilerin bulunması başkan olarak bana yeni adımlar atarken deneyimlerinden yararlanma, doğruyu bulma yolunda kolaylık sağlıyor.

Yeni dönemde, neler yapmayı düşünüyorsunuz?
Pansiyonerlerimizin, sıcak yuvamızda, mutlu, huzurlu ve sıhhatli bir yaşam yaşamaları en büyük ve vazgeçilmez hedefimiz. Bağış severlerimizle, her zaman olduğu gibi el ele vererek pansiyonerlerimize bu mutluluğu yaşatmağa devam edeceğiz.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir bağış severimizin katkılarıyla, yakacak problemimiz ortadan kalktı. Doğal gaz ile ısınmaya geçtik. Pansiyonerlerimize kendilerini evlerinde hissedecekleri bir ortam sunuyoruz. İki kişilik odalarında huzur içinde yaşıyorlar. Odalarında, telefon, televizyon, duş kabini ve tuvaletleri var. Oldukça geniş iki salonumuzda ve hollerde gün içinde, dinleniyorlar, arkadaşlarıyla oyun oynuyorlar, sohbet ediyorlar. Yemyeşil geniş bahçemizde beş çaylarını ve kahvelerini yudumluyorlar. Haftanın bir gününde, bağış severlerimizin katkılarıyla, boğaza veya başka yerlere gezmeğe götürülüyorlar. Onlarla birlikte yaşadığımız, sohbet ettiğimiz saatler, onlara ve bize büyük bir mutluluk veriyor. Gönüllü Beyaz Meleklerimiz, her gün nöbetleşe gelerek onlarla yakından ilgileniyor. Dernekte bütün gün kalan doktorumuz ve üç hemşiremiz var. Ayrıca, konusunda uzman doktorlar da, periyodik olarak kendilerini ziyarete geliyor. Daha ağır hasta olanlar, Beyaz Meleklerimizin koruması altında hastaneye götürülüyor ve ziyaret ediliyorlar. Kendi yaşıtlarıyla yaşamaları, sohbet etmeleri, gezmeye gitmeleri, onlara ayrı bir huzur veriyor. Amacımız, tüm bu güzellikleri devam ettirmek ve daha da mutlu yaşamalarına katkıda bulunmaktır.

Derneğinizi daha yakından tanımak için okuyucularımıza ne yapmalarını önerirsiniz.
Derneğimizi ziyaret etsinler, pansiyonerlerimiz de onları görmekten mutlu olacaktır Bu güzellikleri kendileri de görsünler. Ayrıca, Derneğimizin yeni yayımlamış olduğu, Kuruluşundan Bugüne İhtiyarlara Yardım Derneği kitabımızı derneğimizden temin edip, yazılarını ve pansiyonerlerimizle yapılan söyleşileri okusunlar. Gerek derneğimizin gerekse pansiyonerlerimizin çekilen çok güzel fotoğraflarını görerek, derneğimizi daha da yakından tanıma olanağını bulacaklar, kendileri de katkılarından dolayı mutlu olacaklardır.