Göztepe Kültür Derneği “Pardon Yanliş Anladim!” oyunuyl

Göztepe Kültür Derneği Tiyatrosu “Pardon Yanlış Anladım!” adlı komedi oyunuyla 23 Aralık Cumartesi gecesi ilk kez perdelerini açtı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
GKD Tiyatro grubunun ilkesi olan sosyal içerikli oyun, seyircileri bir yandan güldürürken bir yandan düşündürmeye yöneltiyor. Yanlış anlaşılmaların ve önyargının aile ve kadın-erkek ilişkilerinde yarattığı çelişkiler hicvedilerek anlatılıyor. Değişik bir finalle sonuçlanan oyunda iki ayrı evde yaşananlar tek platforma oturtuluyor. Kalabalık bir oyuncu gurubunun yer aldığı ve uzun çalışmalar sonunda sahnelenen oyunu seyredenler, çok eğlendiklerini, bol bol güldüklerini ve gerçekten de “bizler bu olayları yaşamıştık” düşüncesini hissettiklerini belirttiler.
 Gösteri öncesi bir konuşma yapan Tiyatro Sorumlusu Donna Kasuto uzun ve yorucu bir çalışmanın ardından bu oyunu sahnelediklerini, amaçlarının bedeline paha biçilmeyen ve maliyeti sıfır olan gülmeyi seyircilerle paylaşmak olduğunu  belirtti. Konuşmasında, başta Dernek Başkanı İsmail Bahar ve GKD Yönetim Kurulu olmak üzere emeği geçen tüm ekibe ve onları seyretmeye gelen gönül dostlarına,ayrıca açılışa çiçek yollayarak tiyatro ekibini onurlandıran kurumlara, tüm dost ve arkadaşlara teşekkür etti.
Donna Kasuto, Sima Tovi, Viki Toledo, Diana Gabay ve Raşel Özübahar’ın senaryosunu oluşturdukları, 3 yıldır başarılı performansıyla GKD oyunlarına imzasını atan genç yönetmen Cenk Rofe’nin üstlendiği oyunda, yönetmen yardımcısı Viki Toledo, Sahne Amirleri Tuna Pinhas, Teri Bahar, Makyajda Elza Razon ve Çiçek Menda, efekt-müzik-ışıkta Enis Baruh, Can Razon, Meir Yanni görev aldılar. Hayati Bahar, Tuna Sarfati, Perla Hasan, Leon Seloni, Raşel Özübahar, Diana Gabay Pepo Salerno, Yusuf Adoni, Sima Tovi, Viki Toledo, Leon Menda, Eti Romano, Beno Levi, Elza Razon, Murat Eskinazi, Selin Tovi, Betsy Mitrani ve Megi Gormez rolleri paylaştılar. Dekor tasarım Layla Dekorasyon , post productıon & montaj Pixus tarafından gerçekleştirilen “Pardon Yanlış Anladım!” 7 Ocak Pazar akşamı ikinci kez sahnelendi.
Oyun yoğun talep üzerine Ocak ve Şubat ayı boyunca seyircisiyle buluşmaya devam edecek. Yetkililer kimi tarihlerin doluluk oranının tamamlanması nedeniyle tiyatro severlerin gerekli bilgi için GKD sekreterliğini arayabileceklerini belirttiler.