Or- Ahayim`e anlamli bağiş

Kurumların gelir getirici faaliyetleri kapsamında, ek gelir toplama çalışmalarına hassasiyetle katılan Or- Ahayim Hastanesi Yönetim Kurulu`nun çabaları semeresini almayı sürdürüyor.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yaklaşık 30 yıldır yaşamlarını New-York’ta sürdüren Vivet ve Dr. Avram Altaras çifti geçen hafta Or- Ahayim Hastanesi’ne anlamlı bir bağış yaptılar.  Bağış, artan  ameliyat talebini karşılamak üzere ikinci ameliyathanenin kurulmasında ve diğer bölümlerdeki bazı eksik tıbbi araç gereçlerin temininde kullanılacak.
Yılbaşı tatili münasebetiyle İstanbul’da bulunan aile, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Hastane Başkanı Jojo  İllel ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile bağışseverlerin yakınları  hastanede bir araya gelerek tanıştılar. Bu toplantıda Altaras çifti  adına hazırlanan teşekkür plaketi, cemaat ve hastane başkanının iyi temennileriyle açıldı. 
Geçmiş yıllarda aralarında Prof. Dani Rodrik, Ceki Aluf Medina, İzal Şenbahar, Hayim Abulafia, American Freiends of Turkish Jewry ve Bosphorus Foundation’ın  bulunduğu yurtdışında yaşayan bir dizi değerli kişi ve kurum Or- Ahayim’e bağışta bulunmuşlardı. Bu son bağışla, İstanbul’da doğup büyüyen, şimdi yurtdışında yaşamalarına rağmen doğdukları kenti ve yetiştikleri toplumu unutmayan hayırseverler dizisine yeni bir isim daha katılmış oldu.