Yazardan > Bir sahil feneri ebediyen söndü

Prof. Stanford Shaw dünyamızı terk etmiştir. Kendisi Bilkent Ünivesitesi`nin ve vakfımızın medarı iftiharı idi.

Perspektif
9 Ocak 2008 Çarşamba
Yazı ve kitapları bugüne kadar araştırılmamış mevzuları gün ışığına çıkartmıştır. Yazdığı düzinelerce kitap ve “Türkiye ve Soykırımı” kitabı vakfımızca çıkartılan bu mevzudaki kitap ve yazılarına daima zemin teşkil etmiştir.
Araştırmaları ile 1933񮕩 yılları arasında Türk hariciyesinin Nazi zulmüne uğramış Yahudileri kurtarmak için çalışmalarını gün ışığına çıkartan insandır. U.C.L.A Üniversitesi’nde (California Los Angeles) yaptığı araştırmaları neticesinde gün ışığına çıkarttığı hakikatler bazı kişilerin hoşuna gitmemiş evinin camları taşlanmıştır.  U.C.L.A.’da gördüğü mezalim neticesinde Ankara’daki Bilkent Üniversitesi  kendisini davet etmiş ve Türk Tarihi Profesörü olarak göreve başlamıştır.
Kızı Wendy Ankara’dan telefonla elim hadiseyi bana bildirmesi neticesinde bana büyük bir darbe teşkil etti ve duyduğum acı henüz geçmiş değildir.
Türk eğitim ve siyaset erbapları saygılarını bildirmek üzere arzı endam etmişler ve Dışişleri Bakanı Ekselans Abdullah Gül beyefendi ile eski Bakanlardan İlter Türkmen, İstanbul Valisi, üst düzey devlet memurları, profesörler de saygılarını bildirmek üzere gelmişlerdir. Bilkent Üniversitesi adına Prof. Ali Doğramacı, Topkapı Müzesi Müdürü Prof. İlber Ortaylı, 500. Yıl Vakfı Başkanı Jak Başkanı Jak V. Kamhi ve Ortaköy Sinagogu’nda akdedilen merasim Sayın Hahambaşı İsak Haleva ve cemaatimizin Başkanı Silvyo Ovadya’nın şeref vermeleri ile kıymet kazanmıştır ve 18 Aralık 2006 tarihinin hafızalarımızdan silinmeyeceğini beyan etmek isterim.
Sevgili merhum arkadaşım Prof. Stanford Shaw’un eşi Prof. Ezel Kural Shaw ve kızı Wendy’ye kalpten gelen en derin baş sağlığı dileklerimi sunarım.
Sevgili Stanford sen rahat uyu...

Harry Ojalvo