İsrail havaalaninda mescid açilacak

15. yüzyılda dinlerini değiştirmek zorunda kalan çok sayıda Yahudi, İberik Yarımadası`ndan Brezilya`ya göç etti. Ülkenin kuzeyine dağılan ve Anusim olarak adlandırılan bu kişilerin bir bölümü Yahudi geleneklerini gizlice sürdürdüler. Şabat`ta yaktıkları mumlar dikkat çekmesin diye haftanın her günü mum yaktılar, kend

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

                                                             21/12/2006
 
A.A.
 
İsrail'de Çarşamba günü açıklanan bir habere göre uluslararası Ben Gurion havaalanında ilk kez bir mescid açılacak. Kararın, ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Müslüman Araplarla ilişkileri geliştirme amacıyla alındığı belirtildi. İsrail'de Araplar nüfusun yüzde 20'sini oluşturuyor ve Arapça devletin ikinci resmi dili.

Havaalanı sözcüsü Shmuel Hefetz, "Araplarla ili kilerimizi güçlendirmeye kararlıyız. Yolcular, hatta baz parlamento üyeleri, namaz için uygun imkanlara sahip küçük bir mescit açmamızı istedi" dedi.

Ben Gurion havaalanında Arap yolcuların şikayetlerini azaltmak için, Arapça konuşan güvenlik görevlilerinin sayısı da arttırıldı. Ben Gurion havaalanı yılda 8,5 milyon yolcu kullanıyor.