Musampa oynamadan kazaniyor

France Football`un verdiği Altın Top Ödülü`nü alan ve World Soccer tarafından yılın futbolcusu seçilen İtalya kaptanı, Real Madridli Fabio Cannavaro, FİFA`nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Dünyada Yılın En İyi Futbolcusu" ödülünün de sahibi oldu

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Trabzonspor'da bu sezon sadece bir lig maçına ilk 11'de başlayan Kizito Musampa, bordo-mavili ekipte en fazla kazanan oyuncular listesinde ikinci sırada yer alıyor
Trabzonspor'un yönetim kurulu faaliyet raporuna göre 25 kişilik futbolcu kadrosunda Marcelinho'dan sonra en fazla ücreti Musampa alıyor.
Kongolu orta saha oyuncusu, yılda bir milyon 267 bin Euro kazanan Marcelinho'yu, 1 milyon Euro ile takip ediyor.
Musampa bu sezon dokuz maçta toplam 244 forma giydi ve sadece bir kez ilk 11'de şans buldu. Trabzonspor'da ilk yılını geçiren 30 yaşındaki oyuncuya bonservis ücreti ödenmezken menajerine 200 bin Euro verildi.
Bordo-mavili kulüp, sezon başında Hertha Berlin'den transfer ettiği Marcelinho'nun bonservisi için iki milyon 325 bin Euro, menajerlik şirketine ise 100 bin Euro ödedi. Geçtiğimiz sezon Fatih Tekke ile birlikte tavan ücret olan bir milyon 650 bin YTL (884 bin Euro) alan Gökdeniz bu yıl üçüncü sıraya düştü.    
İlk yarıda 17 maçın tamamında ilk 11'de çıkan ve bin 518 dakika sahada kalan Gökdeniz, üç gol atarken 10 asist yaptı.    
Sezon başında, Premier League şampiyonu Chelsea'nin istediği Sırp savunma oyuncusu Milan Stepanov yıllık 460 bin Euro ile kadrodaki en ucuz ikinci yabancı.    
Karadeniz ekibinde Gineli İbrahima Yattara 710 bin Euro, Polonyalı Miroslaw Szmykowiak 540 bin Euro ve Brezilyalı kaleci Jefferson  ise 305 bin Euro alıyor.