Tita`nin vatandaşlik başvurusuna red

France Football`un verdiği Altın Top Ödülü`nü alan ve World Soccer tarafından yılın futbolcusu seçilen İtalya kaptanı, Real Madridli Fabio Cannavaro, FİFA`nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Dünyada Yılın En İyi Futbolcusu" ödülünün de sahibi oldu

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ankaragücü'nün Brezilyalı oyuncusu Tita'nın Türk vatandaşlığına geçme başvurusu reddedildi.
Beşiktaşlı futbolcu Mert Nobre'nin Türk vatandaşı olmasıyla birlikte başlayan süreçte, vatandaş olabilmek için başvuruda bulunan oyuncular arasında yer Tita hayal kırıklığına uğradı.    
Ankaraspor'un, iki sezon önce Brezilya'nın Ituano takımından transfer ettiği ve
bu yıl sezon başında Ankaragücü'ne kiralık olarak verdiği Tita'nın, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne yaptığı vatandaşlık başvurusu kabul edilmedi.    
Brezilyalı futbolcunun başvurusunu inceleyen genel müdürlük, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 6. maddesinin (B) bendinde yer alan ''Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye'de 5 yıl ikamet etmiş olmalıdır'' şartına uymadığı için başvuruyu reddetti.    
Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nün, Türk vatandaşı olmak için müracaat eden Ankaraspor'un diğer Brezilyalı futbolcuları Jaba ve Wederson'un başvurularını da bu madde doğrultusunda reddetmesi bekleniyor.