Cannavaro ödülü üçledi

France Football`un verdiği Altın Top Ödülü`nü alan ve World Soccer tarafından yılın futbolcusu seçilen İtalya kaptanı, Real Madridli Fabio Cannavaro, FİFA`nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Dünyada Yılın En İyi Futbolcusu" ödülünün de sahibi oldu

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan oylamada, İtalyan Milli Takımı'nın da kaptanlığını yapan Cannavaro, milli takım kaptanları ve teknik direktörlerinin oylarıyla yılın futbolcusu seçildi.
33 yaşındaki Cannavaro, geçen ay da Fransız spor dergisi France Football'un verdiği ''Altın Top'' ödülüne layık görülmüş ve World Soccer tarafından yılın futbolcusu seçilmişti.
Fabio Cannavaro, yılın futbolcusu seçilmesinden sonra yaptığı açıklamada, ''Burada olmak benim için büyük bir onur. Çok iyi ve başarılarla dolu bir sezon geçirdik'' dedi.
Bir savunma oyuncusunun, Ronaldinho ve Zinedine Zidane gibi futbolcuların aldığı ödülü çok sık kazanmadığını belirten Cannavaro, birlikte çalıştığı teknik direktörlere de teşekkür ederek, ''Daha fazlasını isteyemem. Dünya Kupası ve Altın Top'u kazandım, daha iyisi olamaz'' dedi.
Cannavaro, Hollandalı Marco Van Basten (1992), İtalyan Roberto Baggio (1993), Liberyalı George Weah (1995), Fransız Zinedine Zidane (1998) ve Brezilyalı futbolcular Rivaldo (1999), Ronaldo (1997񮖢) ve Ronaldinho'dan (2005) sonra hem “Altın Top”, hem de “Yılın Futbolcusu” ödülünü aynı yıl kazanan sekizinci futbolcu oldu.