Mekanlarıyla son günlerin popüler semti Cihangirin Akarsu Yokuşu, Otel Villa Zürichin 7. katında bulunan Doğa Balık, popülaritesini sadece bulunduğu semte değil iddiasız ancak bir o kadar da orijinal dekorasyonuna, özenli servisine, ilgili çalışanlarına ve yemeklerine borçlu. 1960tan beri gıda sektöründe olan, 1994te Akyolda, 1998de ise Doğa Balıkı şimdiki yerinde açan İbrahim Soğukdağ, lokantasının başarısının tesadüf olmadığını söylüyor: Elemanlarımı ise aldığımda onlara ilk söylediğim müşteri ilişkisinin en önemli şey olduğudur. Müşteriyi gerçekten isteyerek, bıkmadan dinleyerek işini yapan garsonun önü her zaman açık olacaktır. Nitekim, Doğa Balıkın müdürü Ali Beyden garsonlara kadar, tüm çalışan gerçekten de İbrahim Beyin tavsiyesini dikkate alıp, müşterilerin sayısız sorularına yüzlerinde tek bir bıkkınlık ifadesi olmadan, güler yüzle cevap veriyor. İbrahim Beyin garsonlarını müşteriye mükemmel servis vermeleri için hazırlaması sadece bu tavsiyeyle bitmiyor: Her çalışana işe başlarken 8 altın kuralımı okutup ezberletirim, bu konuda çok titiz olduğum söylenebilir.
İbrahim Bey serviste ve müşteri ilişkilerinde olduğu kadar yemeklerinde de oldukça titiz. Doğa Balıkta her şey doğal; hiç bir katkı maddesi kullanılmıyor, hatta çiftlik balığına bile pek rastlanmıyor. Mekanın müdürü Ali Bey, balık kıtlığı olduğu zamanlarda mecburen çiftlik çipurası aldıklarını, çipura isteyen müşteriye de çiftlikten geldiğini açıkça söylediklerini belirtiyor. Hangi balığı tavsiye edersiniz diye sorulduğunda, mevsim balığını diyor Ali Bey. Doğa Balıkta tazeliğin her zaman ön planda olduğunu vurguluyor. İbrahim Beyin en büyük prensibi de ertesi güne kalan balıkların kesinlikle kullanılmaması. Doğa Balıkın diğer balıkçılardan farklı olmasının en etkili nedenlerinden biri hiç kuşkusuz 93 çeşit mezesi. Birbirinden lezzetli zeytinyağlılar, pilaki ve en çok ilgi çeken hiç kuşkusuz 20 çeşit farklı otla hazırlanan salatalar. Isırgan otu, börülceler, kara lahana, rezene, ebegümeci ve daha bir çokları... Bu farklı tatlardaki otların faydalarını anlatan küçük broşürler bile hazırlatılmış.
Birçoğunuzun aklından geçiyor olabilir, Boğazda, denize sıfır onca balıkçı varken neden Cihangirdeki Doğa Balık? Eşsiz bir İstanbul manzarasıyla birlikte kendinizi Egede hissettirecek bambaşka bir dünya. Bembeyaz örtüler, açık mavi tahta sandalyeler eşliğinde pazı kökü salatası, brokoli ezmesi, sarı kanat pilaki, fener kavurma, otlu balık köftesi, dondurmalı şambaba tatlısı ve daha niceleri... Bu küçük ama şirin mekana mutlaka uğranmalı.