Ortaköy Etz Ahayim`de renkli Hanuka yemeği

17 Aralık Pazar gecesi Ortaköy Etz Ahayim Sinagogunda Hanuka yemeği kutlaması düzenlendi. Bu yemek sadece Hanuka yemeği değil aynı zamanda Rav Naftali Haleva`nın bugüne kadar evlendirmiş olduğu çiftlerinde bir araya geldiği neşeli bir gece oldu. 250 kişiye yakın gençlerin bir arada coşkuyla Hanuka Bayramını kutlaması görülmeye değerdi.Nur ŞA

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Saat 19:00 itibariyle Ortaköy Etz Ahayim Sinagog’unda bahçede kokteyl düzenlendi. Gitar dinletisinin eşliğinde kokteyle cemaat üyeleri, yeni evli çiftler, So What Friends ekibi,  katıldı. Gençler birbirleriyle sohbet etme fırsatı buldu. Eski dostlar geçmiş günleri hatırladı. Açılış konuşmasını yapan Rav Naftali Haleva, gecenin anlam ve önemini belirtirken bu gecenin düzenlenmesinde katkıda bulunan Ortaköy  Sinagogu  Yönetim Kuruluna ve üyelerine teşekkürlerini iletti. Dünyanın dört bir yanında yapılan Hanuka kutlamalarından alıntılar ve her ülkenin başbakanı tarafından Yahudi cemaatlerinde yakılan Hanuka mumları gösterildi. Ardından Sayın Hahambaşımız Rav İsak Haleva’nın önderliğinde Hanuka dualarının ardından mumları yakıldı.  Her masada, dörtlü gruplar halinde bulunan Hanukiyalar vardı. Hep bir ağızdan dualar söylendi. Herkesin yüzünde, bir arada Hanuka mumunu yakma sevinci vardı.
Yemeğe geçildi. Daha sonra Rav Naftali Haleva, bugüne değin evlendirdiği çiftlerin yüzük takma merasimlerini slayt şov olarak hazırladı. Bu güzel ve nazik sürpriz karşısında çiftlerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.
 
“Las Kadelikas” şarkısı herkesi coşturdu
İzzet Bana & Estreyikas D’ Estambol  Korosu  Hanuka şarkıları geceyi renklendirdi. Çocukların Hanuka sevinci, canlılığı ve alkışlar eşliğindeki performansları adeta görmeye değerdi.  Gecenin ilerleyen saatlerinde Ortaköy Cemaati adına Yönetim Kurulu üyesi İzi Hekimoğlu söz aldı. Öncelikle gecenin organizasyonunu üstlenen ve büyük bir heyecan ile çalışan Rav Naftali Haleva’ya, eşi Leyla Haleva’ya ve Başkan Albert Elvaşvili ve tüm Yönetim Kuruluna teşekkürlerini iletti.
Ardından  Rav  Haleva geceye renk katan  emeği geçen  Suzi  Vur ve K&M Tanıtım Organizasyon, Roni Video, Mix Muzik ve ekibine, Nafi Pinhas ve Alcoloco Eğlencenin Tadı ekibine, Albert Modiano ve Ferit Gelgeç’e, İzzet Bana & Estreyikas Çocuk Korosu’na, UÖML Müzik Öğretmeni Emine Çolak ile  öğrencisi Vedat Behar’a, Jozi Zalma’ya, Yıldırımspor Kulübü  ekibine teşekkürlerini sundu.    
 
Hareketli danslar ve Jozi Zalma hikayelerinde mutluluk sırları
Gece bahçede gençlerin renkli  dansları ve güçlü alkışlar arasında devam etti. Daha sonra Rav Naftali Haleva Jozi Zalma’yı sahneye davet etti. Jozi, kendi hikâyelerinden oluşan ve mutlu ve sevgi dolu hayata dair konuşma yaptı. Bahçede sohbetlerle devam eden gece son buldu. Geceden ayrılırken herkes Rav Naftali Haleva’ya teşekkürlerini ve memnuniyetlerini iletti. Renkli, eğlenceli, sohbet dolu bir gece yaşandı